Ανησυχία στο ΓΕΕΘΑ με την αντίδραση της Τουρκίας μετά τις Αμερικανικές κυρώσεις-Δεν αποκλείουν τίποταΔημιουργούν κλίμα τα τουρκικά ΜΜΕ για την «ελληνική ικανοποίηση για τις κυρώσεις»

ότητα των τριών Κλάδων.

Μάλιστα όπως τονίζουν «τίποτα δεν πρέπει να αποκλείεται ακόμη και τις επόμενες ημέρες», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Όπως εξηγούν η απρόβλεπτος χαρακτήρας της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής  δεν επιτρέπει την οποιαδήποτε αδράνεια, με τις επόμενες ημέρες να θεωρούνται κρίσιμες ακόμα και για εκδήλωση «θερμού» επεισοδίου.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ  Κωνσταντίνος Φλώρος έχει δώσει σαφείς εντολές άμεσης αποκατάστασης τυχόν προβλημάτων και επαναφοράς σε πλήρη επιχειρησιακή κατάσταση όλων των μέσων και οπλικών συστημάτων με ετοιμότητα άμεσης αντίδρασης όταν και όπου απαιτηθεί.

Όπως τονίζουν στρατιωτικοί και διπλωματικοί αναλυτές, μέχρι την επίσημη αλλαγή ηγεσίας στις ΗΠΑ τα πράγματα είναι εξαιρετικά κρίσιμα.

Ο Ερντογάν μπορεί να επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί το μεσοδιάστημα της μεταβίβασης εξουσίας στην Ουάσιγκτον  και να επιχειρήσει σύρραξη με την Ελλάδα.

Στόχος, να καθίσει η χώρα μας στο τραπέζι των συνομιλιών άνευ όρων...

Μάλιστα  τουρκικά ΜΜΕ "φτιάχνουν κλίμα", αναφέροντας την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην οποία εκφράζεται ικανοποίηση για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, ως δείγμα της ελληνικής «εχθρότητας» απέναντι στην Τουρκία.


Συγκεκριμένα το ΥΠΕΞ ανέφερε:

«Η Ελλάδα, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, παρατηρεί με ικανοποίηση την σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ σχετικά με την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκικής Δημοκρατίας, στον Πρόεδρο της, καθώς και άλλα στελέχη της, σε εφαρμογή του Τμήματος 231 του Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act (CAATSA)».