Νέα μέτρα προανήγγειλε ο Χρυσοχοΐδης: «Θα κάνουμε Χριστούγεννα με την αστυνομία στους δρόμους»

Νέα μέτρα προανήγγειλε ο Χρυσοχοΐδης: «Θα κάνουμε Χριστούγεννα με την αστυνομία στους δρόμους»Νέα τοπικά lockdown τύπου Κοζάνης και δυτικής Αττικής προανήγγειλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και για άλλες περιοχές της χώρας τονίζοντας πώς τις επόμενες μέρες θα εξειδικευτούν τα νέα αυτά μέτρα.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο Mega φωτογράφισε μάλιστα αυτές τις περιοχές βάζοντας στο κάδρο ξεκάθαρα και την Μαγνησία.

«Παρακολουθούμε στενά με τους λοιμωξιολόγους την πορεία του ιού σε διάφορες περιοχές» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και ερωτηθείς για τις ποιες περιοχές είναι αυτές και αν σε αυτές περιλαμβάνονται περιοχές της Θεσσαλίας, τόνισε ότι μεταξύ άλλων «η Μαγνησία αλλά και άλλες περιοχές παρακολουθούνται και αν χρειαστεί θα ληφθούν μέτρα».

Επίσης μεγάλη είναι η ανησυχία που έχει δημιουργηθεί ευρύτερα στη Δυτική Αττική σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, καθώς «θα είναι όλεθρος αν η Δυτική Αττική αρχίσει να πλημμυρίζει το Λεκανοπέδιο με κορoνοϊό».

Σημείωσε πάντως πως τα μέτρα λήφθηκαν πολύ γρήγορα, τα τεστ στην περιοχή είναι χιλιάδες, ενώ ταυτόχρονα η Αστυνομία φυλάσσει διάφορες περιοχές που σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους έχουν πρόβλημα.

Το ίδιο ισχύει και για την Κοζάνη όπου το πρόβλημα δυστυχώς διατηρείται εδώ και αρκετούς μήνες.

Αναφερόμενος στους κινδύνους που υπάρχουν για τη διασπορά του ιού στα ρεβεγιόν και στον αριθμό των εννέα ατόμων για τις γιορτές στα σπίτια, τόνισε ότι αν δεν τηρηθούν τα μέτρα «την επόμενη μέρα θα έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας που θα είναι ολέθριο».

Για το λόγο αυτό,«τις επόμενες μέρες θα εξειδικευτούν μέτρα, που θα περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις και τη δυνατότητα να κάνουμε καταχρήσεις». Θα κάνουμε Χριστούγεννα με την Αστυνομία στους δρόμους όπως ούτως ή άλλως γίνεται από τον Μάρτιο, είπε ο κ.Χρυσοχοΐδης . «Θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι προκειμένου να τηρούνται οι αποφάσεις οι οποίες τελικώς θα ληφθούν».