"Αγαπητέ Νίκο...": Με προσβλητικό και απαξιωτικό tweet καλεί ο Τσαβούσογλου σε διάλογο τον Δένδια!Με άκρως απαξιωτικό ύφος ο τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου στέλνει μήνυμα μέσω twitter στον Έλληνα ομόλογο του Νίκο Δένδια.

Μπορεί το μήνυμα να ξεκινά σε... φιλικούς τόνους, όμως είναι άκρως ειρωνικό και απειλητικό, αφού "συμβουλεύει" τον Νίκο Δένδια να μη ζητά βοήθεια από κανέναν και να μπεί στο "τραπέζι του διαλόγου" σε ένα τετ α τετ, το 2021.

Πιο συγκεκριμένα ο τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρει: «Αγαπητέ Νίκο, ορίστε μερικές φιλικές συμβουλές για το νέο έτος - σταμάτα να ζητάς βοήθεια από άλλους και να βλάπτεις την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.

Το Μάιο του 2021 είναι η χρονιά που διευθετούμε τις διαφορές μας ευθέως, ειλικρινά και με ζέση» αναφέρει ο Τσαβούσογλου.

Σε συνεντεύξεις του το Σαββατοκύριακο, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι βασική προϋπόθεση για επανέναρξη των διερευνητικών «είναι η Τουρκία να αποδείξει ότι επιθυμεί τον εποικοδομητικό διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου, ως διαρκή επιλογή, όχι ως σημαία ευκαιρίας».

«Δεν θα εγκλωβιστούμε από προσχηματικές κινήσεις. Τη θέση αυτή, μετά την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη υιοθέτησε και το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», υπογράμμισε.

Σημείωσε επίσης ότι δεν θα γίνει δεκτή η διεύρυνση ατζέντας που επιθυμεί η Άγκυρα.