Δικαίωση Θωμά Ντιντιού: Κατοικήσιμα τα διαμερίσματα στις πολυκατοικίες "φαντάσματα" της 110ΠΜ

Δικαίωση Θωμά Ντιντιού: Κατοικήσιμα τα διαμερίσματα στις πολυκατοικίες "φαντάσματα" της 110ΠΜΣε εξέλιξη βρίσκονται δύο προκηρύξεις του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) για την υλοποίηση εργασιών αποπεράτωσης, ισάριθμων ημιτελών πολυκατοικιών.

Πρόκειται για τις πολυκατοικίες που βρί­σκονται στην 110 Πτέρυγα Mάχης και οι οποίες σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία, παραμένουν ημιτελείς, από τα  μέσα της δεκαετίας του ’80, λόγω για τον οποίο έχουν χαρακτηρισθεί και κτίρια «φαντάσματα».

Το ΓΕΑ ενέκρινε τη χρηματοδότηση του έργου και το ΑΤΑ προκήρυξε τα έργα αποπεράτωσης σε δύο από τις 4 συνολικά πολυκατοικίες – γιαπιά, έργα που θα αμβλύνουν το στεγαστικό πρόβλημα των υπηρετούντων στην Πολεμική Αεροπορία και σε Μονάδες της Λάρισας.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 3,4 εκατ. ευρώ για κάθε μία από τις δύο, εξαώροφες πολυκατοικίες, ενώ με την αποπερά­τωση των εργασιών θα διατεθούν στο προσω­πικό, συνολικά 36 διαμερίσματα, κατανεμημένα σε διαμερίσματα με δύο και τρία υπνοδωμά­τια.
 
Οι κατασκευαστικές εργασίες (οικοδομικές, ηλεκτρομηχανολογικές και ηλεκτρολογικές) περιγράφονται αναλυτικά στις δημοσιευθείσες δια­κηρύξεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» ο εργολάβος αναμένεται να εγκατασταθεί το ερχόμενο καλοκαίρι.


Δικαιωμένος βέβαια από την ανωτέρω εξέλιξη, βγήκε ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΠΕΛ Σγος Θωμάς Ντιντιός, ο οποίος είχε ασχοληθεί προσωπικά, δίνοντας αγώνα αρκετά χρόνια για το θέμα αυτό.

Φυσικά, δεν ξέχασε να υμνήσει, μέσω των κοινωνικών δικτύων, την ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας για την θετική εξέλιξη αυτή για τα Στελέχη και τις οικογένειες της ΠΑ:

Πολλά συγχαρητήρια στον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιουμη και στον Αρχηγό ΑΤΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολια, οι οποίοι κάνουν τα πάντα για να γίνει η καθημερινότητα των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας και των οικογενειών τους, όσο γίνεται πιο βιώσιμη.