Ξυλοδαρμός 16χρονης στην Ερμού: «Φοβήθηκα για τη ζωή μου»Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των θυμάτων του ξυλοδαρμού στην Ερμού με «εντολή» 15χρονης
Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των ανήλικων παιδιών στο πρωτοφανές περιστατικό μέρα μεσημέρι στην «καρδιά» της Αθήνας, στην οδό Ερμού, μετά την καταγγελία ότι 15χρονη έβαλε άλλους να δείρουν 16χρονη.

Ένας από τους ανήλικους που δέχθηκε επίθεση, έκανε λόγο για άγρια χτυπήματα στο πρόσωπο, στο κεφάλι και στο σώμα που τον έστειλαν στο νοσοκομείο, έπειτα από αιφνιδιαστική επίθεση. Τα παιδιά, σε κατάσταση σοκ, καθώς δέχονταν τα άγρια χτυπήματα, δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, ενώ, όπως είπαν, μιλώντας στο Mega, δεν γνώριζαν κανέναν από αυτούς που τους επιτέθηκαν. 

«Φοβήθηκα για τη ζωή μου, δεν ήξερα αν θα ζήσω. Μου πίεζαν το λαιμό», είπε ο 17χρονος με τον άλλο ανήλικο να συμπληρώνει: «Δεν ήξερα ποιοι ήταν και αυτό με φόβιζε περισσότερο. Τέσσερα άτομα εμφανίστηκαν ξαφνικά». Και συνέχισε ο 17χρονος: «Εχω μεγάλο ερωτηματικό γιατί συνέβη ό,τι έγινε. Την μόνη που ήξερα ήταν την κοπέλα μου τους έβαλε».

Από την πλευρά της η 16χρονη είπε: «Φοβήθηκα. Εβλεπα να χτυπούν χωρίς λόγο. Αλλά χτυπήσαν και εμένα. Είχα παγώσει δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Φοβήθηκα πάρα πολύ. Λέγαμε γιατί, εκτός από τη ζήλια της κοπέλας, αλλά πώς το έκαναν». Τα θύματα κατέθεσαν μηνύσεις και ευελπιστούν να μην μείνει ατιμώρητος ο ξυλοδαρμός τους.

ο χρονικό
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 17.30, απόγευμα Σαββάτου, στην οδό Ερμού, όταν μια παρέα που αποτελούνταν από μία 16χρονη, έναν 17χρονο και έναν 27χρονο, δέχτηκε επίθεση από τέσσερις άγνωστους άντρες. Η επίθεση έγινε κατ’ εντολή μίας 15χρονης, η οποία γνώριζε τα θύματα και φέρεται να προέτρεψε τους τέσσερις άντρες να χτυπήσουν την παρέα που καθόταν στην οδό Ερμού.

Η 16χρονη και ο 27χρονος κατέθεσαν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, λίγες ώρες μετά το περιστατικό στην Αστυνομία ότι ενώ έκαναν βόλτα στην οδό Ερμού, τους πλησίασε η 15χρονη και στη συνέχεια εμφανίστηκαν οι τέσσερις δράστες, στους οποίους έδωσε την εντολή για την επίθεση.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις, οι άγνωστοι χτύπησαν στο πρόσωπο και στα πλευρά την 16χρονη και στη συνέχεια προσπάθησαν να την πνίξουν. Τον 27χρονο τον χτύπησαν στο πρόσωπο, ενώ τον 17χρονο της παρέας επίσης στο πρόσωπο. Ο 17χρονος διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό, όπου νοσηλεύτηκε για μία ημέρα.

Ο 17χρονος κατέθεσε τη Δευτέρα στους αστυνομικούς ότι οι δράστες του προκάλεσαν εκδορές στο πρόσωπο και του έκλεψαν τσαντάκι που περιείχε τα κλειδιά του σπιτιού του, ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο και ένα φορητό ηχείο.

Από τους δράστες είδαν μόνο τον έναν, ο οποίος ήταν ψηλός, λεπτός με ξανθά μαλλιά κοτσίδα, γαλανά μάτια και λέγεται Γιάννης. Κατά μία εκδοχή, πίσω από την επίθεση κρύβεται μια έντονη αντιζηλία. Ερευνάται επίσης η σχέση του ενός που ήταν μαζί με την 16χρονη, καθώς είναι κοινός φίλος των δύο κοριτσιών. Αρχικώς, η υπόθεση αντιμετωπίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. ως ληστεία, ωστόσο στη συνέχεια ενεπλάκησαν εξειδικευμένες υπηρεσίες της αστυνομίας, όπως η υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και η Ασφάλεια, που ερευνά διάφορες πτυχές της υπόθεσης.