Παναγιωτόπουλος: Υπάρχει πρόγραμμα προμήθειας 40 μαχητικών αεροσκαφών έως το 2025



Ο υπουργός Άμυνας υποστήριξε ενώπιον της Επιτροπής της Βουλής ότι υλοποιούνται με γοργούς ρυθμούς 105 προγράμματα προμηθειών για όλα τα Σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με το newsbomb.gr.

Την διαμόρφωση ευρείας συναίνεσης γύρω από το ζήτημα της σύμβασης προμήθειας των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά την συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας της Βουλής.

«Καλώ τις πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν θετικά. Η προμήθεια θωρακίζει, ενισχύει την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι καλό να το αποδείξουμε και δια της ψήφου μας. Εναπόκειται σε μας να υπερψηφίσουμε το υπό κρίση νομοσχέδιο εκπέμποντας με όρους εθνικής συνεννόησης ένα θετικό μήνυμα για ακόμα καλύτερη θωράκιση της εθνικής κυριαρχίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά την τοποθέτηση του στην αρμόδια επιτροπή, ο κ. Παναγιώτοπουλος υποστήριξε ότι υλοποιούνται με γοργούς ρυθμούς 105 προγράμματα προμηθειών για όλα τα Σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Μάλιστα, αναφερόμενος στην προμήθεια των αεροσκαφών τύπου Rafale, εξήγησε ότι η προμήθεια εντάσσεται στον συνολικό προγραμματισμό για παραλαβή 40 μαχητικών αεροσκαφών έως το 2025.

Ο υπουργός Άμυνας απάντησε στη συνέχεια στην κριτική της αντιπολίτευσης μεταξύ άλλων και για τον προσυμβατικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, αντιπαραβάλλοντας τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Ολλανδίας – Γερμανίας στο Μουντιάλ του 1974. «Όταν ακούω να μας κατηγορείτε για καθυστέρηση μου έρχεται στο μυαλό η Ολλανδία του Κρόιφ, η οποία στον τελικό του Μουντιάλ του ‘74 σκόραρε στο δεύτερο λεπτό αφού πρώτα είχε αλλάξει 16 πάσες χωρίς να ακουμπήσει την μπάλα Δυτικογερμανός παίκτης. Είναι σαν να μου λέτε ότι δεν έπρεπε να κάνουμε 16 πάσες αλλά να πάμε να βάλουμε γκολ αμέσως».