Σπείρα διέρρηξε 65 σπίτια μέσα σε 11 μήνες



Οι δράστες άρπαξαν χρυσαφικά, κοσμήματα, τηλεοράσεις, ηλεκτρονικές συσκευές και χρήματα

Κυρίως στην Θεσσαλία, αλλά και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, δρούσε επί ένδεκα μήνες μια σπείρα διαρρηκτών που είχαν εισβάλει σε 65 σπίτια και είχαν αρπάξει χρυσαφικά, κοσμήματα, τηλεοράσεις, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα, καθώς και 11.630 ευρώ!

Η δράση των έξι Ελλήνων μελών της εγκληματικής ομάδας, που χρησιμοποιούσαν κάθε φορά διαφορετικά Ι.Χ. αυτοκίνητα με παραποιημένες πινακίδες κυκλοφορίας, κράτησε από τις 15 Ιουλίου του 2019 ως τις 8 Ιουνίου του 2020 και εξιχνιάστηκε ύστερα από συστηματική έρευνα της Ασφάλειας Τρικάλων. 

Άλλωστε, εκεί είχαν διαπράξει και τις περισσότερες διαρρήξεις, συνολικά 49. Άλλα επτά σπίτια είχαν «χτυπήσει» στην Καρδίτσα, έξι στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, δυο στη Φλώρινα και ένα στην Κοζάνη.

Οι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και διακεκριμένες κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.