"Πολεμικές ιαχές" Ακάρ εις βάρος της Ρωσίας - Το παίζει "σωτήρας" της Λιβύης η Άγκυρα



Οι Τούρκοι ετοιμάζουν βελτιωμένο Bayraktar TB-3
Την ημέρα της μάχης του Sarikamish, θυμήθηκε, όχι τυχαία ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χούλουσι Ακάρ, για να δηλώσει ότι “οι δυνάμεις μας στη Λιβύη βρίσκονται στο πλάι του «καταπιεσμένου» λαού της χώρας”.

Ο Τούρκος υπουργός άμυνας επικαλέστηκε σε ομιλία του την επέτειο της Μάχης του Sarikamish μεταξύ Οθωμανών και Ρώσων, για να τονίσει ότι, όπως και τότε έτσι και σήμερα, οι δυνάμεις της χώρας του δίνουν το "παρών" στη Λιβύη για να υποστηρίξουν τους «καταπιεσμένους» όπως ονόμασε Λίβυους πολίτες.

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να πολεμούν ενάντια σε αυτό που αποκάλεσε ως «τρομοκρατικές οργανώσεις που απειλούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας», εννοώντας φυσικά τις δυνάμεις του Χαφτάρ.

«Στο πλαίσιο διμερών συμφωνιών με το ΝΑΤΟ, τα Ηνωμένα Έθνη και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συμβάλλουν στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στο Αζερμπαϊτζάν, τη Λιβύη, το Κοσσυφοπέδιο, το Αφγανιστάν, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Κατάρ, την Σομαλία και άλλες περιοχές”, τόνισε ο ίδιος.

«Η μνήμη των Τούρκων στρατιωτών που μαρτύρησαν για την υπεράσπιση της πατρίδας στη Μάχη του Sarikamish θα παραμείνει για πάντα στο μυαλό του τουρκικού έθνους», πρόσθεσε ο Ακάρ.

Για την ιστορία, ο Enver Πασάς ανέλαβε τη διοίκηση του οθωμανικού στρατού στην περιοχή του Sarikamish και αποφάσισε να ξεκινήσει μια μεγάλη επίθεση κατά του ρωσικού στρατού, ο οποίος είχε καταλάβει οθωμανικά εδάφη από τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο της περιόδου 1877 και 1878, όπως το Βατούμ, το Κάρς, το Sarikamish και Αρνταχάν.

Η τουρκική εκστρατεία έληξε τραγικά για τους Οθωμανούς, αφού δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες σκοτώθηκαν από το κρύο, ενώ χιλιάδες άλλοι συνελήφθησαν για να πεθάνουν αργότερα στην Σιβηρία ως αιχμάλωτοι.

Μετά τη μάχη, ο Enver Πασάς κατηγόρησε δημοσίως για την ήττα του τους Αρμένιους και η μάχη χρησίμευσε ως δικαιαολογία  για την απίστευτη γενοκτονία των Αρμενίων.

Επί του παρόντος οι τουρκικές δυνάμεις υποστηρίζουν και ενισχύουν τις ισλαμιστικές πολιτοφυλακές που είναι ευθυγραμμισμένες με την κυβέρνηση της εθνικής συμφωνίας (GNA), έχοντας την βοήθεια 12.000 Σύριων μισθοφόρων στη Λιβύη.

Οι Σύριοι ανήκουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το ISIS, η Al-Qaeda και η Al Nusra.

Η Τουρκία δοκιμάζει τα πρόσφατα κατασκευασμένα όπλα της στον λαό της Λιβύης

Νέες δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν εντωμεταξύ, ότι το καθεστώς του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δοκιμάζει όλα τα νέα όπλα του σε ξένες ζώνες συγκρούσεων όπως η Λιβύη.

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί τεστάρουν την αποτελεσματικότητα των νέων όπλων που κατασκευάζονται στην Τουρκία εις βάρος του λαού της Λιβύης, της Συρίας, του Ιράκ και των Αρμενίων, σε διάφορες ζώνες συγκρούσεων όπου εμπλέκεται σήμερα η Τουρκία, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Ειδική έκθεση αναφέρει ότι η Τουρκία δοκιμάζει drones, άρματα μάχης, ελικόπτερα και πυραυλικά συστήματα με λέιζερ σε αυτές τις περιοχές.

Οι δοκιμές σε αληθινές μάχες το 2020 βοήθησαν την Τουρκία να βελτιώσει τα εξοπλισμένα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα της Bayraktar TB-2, ειδικά στον τύπο Β3 που θα είναι πραγματικά βελτιωμένος.

Σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής της UNSMIL, Ghassan Salamé, η σύγκρουση στη Λιβύη ήταν «ο μεγαλύτερος πόλεμος μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων στον κόσμο».

Αυτή είναι η πλήρης αλήθεια, ενώ η στάση της Άγκυρας σε όλα τα σημεία σύγκρουσης της, δείχνει ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω πουθενά και για κανέναν λόγο, καθώς τώρα φέρεται να προετοιμάζεται για την Α. Μεσόγειο που αποτελεί και τον αντικειμενικό στόχο της.