Ποιές διερευνητικές; - Σενάρια απόβασης της Τουρκίας σε ελληνικό νησί



H Eλλάδα διαπράττει ένα μέγιστο λάθος, καθώς θα ''συρθεί'' από την Τουρκία σε διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα μας οδηγήσουν σε τετελεσμένα. Με ποιους θα συνομιλήσουμε και γιατί; 

Μέχρι προχθές είχαμε ''νέα Ίμια'', 4 Navtex, αποβατικές ασκήσεις, ενώ μας ζητούν τον αφοπλισμό των νησιών. Αυτό δε δείχνει συμπεριφορά κανονικού κράτους, ούτε κράτους που σέβεται τη καλή γειτονία, ούτε κράτους το οποίο θέλει σοβαρά να αρχίσει διάλογο.  

Η ελληνική πλευρά να καταστήσει απολύτως διαυγές ότι οι διερευνητικές είναι διαδικαστικού περιεχομένου και δεν έχουν σαν στόχο να νομιμοποιήσουν καμία λίστα Καλίν, δηλαδή κανένα κατάλογο εκνόμων διεκδικήσεων της Τουρκίας!
 
Η Τουρκία λοιπόν, ενώ υποτίθεται πως θέλει διάογο, πραγματοποιεί αποβατικές ασκήσεις. Οι Τούρκοι έχουν βάλει στο στόχαστρο ελληνικά νησιά, μεταξύ των οποίων και ορισμένα κατοικημένα, και κάνουν σχέδια αποβατικών ενεργειών ενισχύοντας μάλιστα το Στόλο των αποβατικών τους σκαφών. 

ΟΙ Τούρκοι επιθυμούν οι ειδικές δυνάμεις τους να είναι «ζεστές»  και για αυτό τις κρατούν ετοιμοπόλεμες μιας και όπως φαίνεται από τις δηλώσεις τους Τούρκων αξιωματούχων θέλουν να υπερασπιστούν την «γαλάζια πατρίδα» , η έκταση της οποίας αποτελεί πρόκληση όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για πολλές χώρες της περιοχής.

Σχεδόν όλα τα σενάρια αυτών των ασκήσεων προβλέπουν αποβατικές επιχειρήσεις, με την ενεργοποίηση της δυνάμεως ταχείας επέμβασης αφού πρώτα το νησί-στόχος θα έχει κυκλωθεί.


ΠΗΓΗ