ΠΑΣΥΣΕΚ: Απολύσεις στελεχών των ΕΔ με ανίατα νοσήματα



Σας γνωστοποιούμε προς ενημέρωσή σας τις απαντήσεις που δόθηκαν από τον  Υπουργό και Υφυπουργό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στις αντίστοιχες ερωτήσεις των Βουλευτών κα Κανέλλη Λιάνα, κ. θανάση Παφίλη, κ. Παπαναστάση Νίκου του Κουμμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (ΚΚΕ) και της Βουλευτού κας Αναστασίας – Αικατερίνης Αλεξοπούλου της Ελληνικής Λύσης, μετά από έγγραφα του Συνδέσμου, στα θέματα:

1. Παραμονή στην ενεργό υπηρεσία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με ανίατα νοσήματα.
2. Δικαίωμα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με αναπηρία για απαλλαγή από Τέλη ταξινόμησης και Κυκλοφορίας και δικαίωμά τους για παραλαβή Δελτίου Στάθμευσής ΑμεΑ.

Ο Σύνδεσμος θεωρεί ότι η απάντηση που δόθηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο στο θέμα: «Παραμονή στην ενεργό υπηρεσία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με ανίατα νοσήματα», δεν είναι σαφής.

Οι ευπαθείς ομάδες χρειάζονται στήριξη και όχι να βρίσκονται στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με ανίατα νοσήματα με τον ψυχολογικό φόβο της πρόωρης συνταξιοδότησης και της εργασιακής αβεβαιότητας, επιβαρύνοντας με αυτό τον τρόπο την ήδη επιβαρυμένη υγεία τους.

Για το λόγο αυτό θα παρακολουθούμε το θέμα, θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο