Οι στρατιωτικοί βλέπουν με καλό μάτι τον ΣΟΕΔ

Έχουν περάσει μόλις 48 ώρες, από την στιγμή που έγινε επίσημα γνωστή, η ίδρυση του αστικού σωματείου Σ.Ο.Ε.Δ. για τις οικογένειες, των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών και οι πρώτες αντιδράσεις, είναι αρκετά θετικές από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

 Ήδη η ομάδα που δημιούργησαν,  στα κοινωνικά δίκτυα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) έχει ξεπεράσει τα 1200 μέλη, τα οποία περιμένουν, σύμφωνα με όσα ορίζονται από τον νόμο, για τα καταστατικά των αστικών σωματείων, να γίνουν πρώτα οι εκλογές, από τα ιδρυτικά μέλη για ανάδειξη διοικητικού συμβουλίου  και μετέπειτα, να ανοίξουν οι εγγραφές για τα νέα μέλη.

Το enoplos.gr με αφορμή την ίδρυση του ΣΟΕΔ, μίλησε με τους πρωτεργάτες του εγχειρήματος αυτού, εκείνο που εισπράξαμε εμείς, είναι η τεράστια όρεξη για δουλειά, το ήθος που διακατέχει τους ανθρώπους αυτούς, αλλά και αγνές προθέσεις, στο να βοηθήσουν αγόγγυστα τον συνάδελφο τους και την οικογένεια του.

Μένει τώρα να δούμε στο μέλλον, να γίνονται πράξη από τον ΣΟΕΔ, όλα αυτά που ανακαλύψαμε από τις συζητήσεις που είχαμε μαζί τους, γιατί δεν σας το κρύβουμε τα σχέδια που έχουν και μας εκμυστηρεύτηκαν μερικά από αυτά, είναι πρωτόγνωρα για σωματείο στρατιωτικών.

Εν αναμονή λοιπόν, να δούμε την εξέλιξη τους, εμείς θα τους κρίνουμε στο μέλλον, σύμφωνα με το έργο τους, είτε θετικά είτε αρνητικά.