Ισραηλινός στρατηγός: "Έχουμε στοχοποιηθεί από χιλιάδες ιρανικούς πυραύλους





Ιράν και Ισραήλ πιο κοντά από ποτέ σε μια πιθανή πολεμική αναμέτρηση λόγω του ιρανικού προγράμματος εμπλουτισμού ουρανίου

Η κατάσταση μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ ευρίσκεται σε πάρα πολύ κρίσιμο σημείο, και πολλοί ειδικοί εκτιμούν ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να ξεσπάσει ένας ανελέητος πυραυλικός πόλεμος ανάμεσα στις δύο χώρες, που θα συμπαρασύρει όμως και τις ΗΠΑ σε αυτόν.  

Ισραηλινός ανώτατος αξιωματικός μίλησε χθες τηρώντας την ανωνυμία του, αναφέροντας την καταστροφή που θα πλήξει τα δύο κράτη σε περίπτωση μελλοντικού πολέμου, ενώ ανακοίνωσε ότι χιλιάδες ιρανικοί πύραυλοι έχουν τοποθετηθεί σε καίρια σημεία για να κτυπήσουν την “Ασπίδα του Δαυβίδ” και το Ισραήλ, στον επερχόμενο πόλεμο. 

Ο Ισραηλινός στρατηγός, με την προϋπόθεση της ανωνυμίας πάντα, τόνισε ότι η παρουσία τόσων ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων του καθεστώτος της Τεχεράνης, αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο για τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. 

Ο ίδιος κάλεσε τους Ισραηλινούς να είναι έτοιμοι για αυτήν την απειλή. Η αλήθεια είναι ότι οι Ιρανοί με την βοήθεια Κινέζων και Βορειοκορεατών έχουν δημιουργήσεις βαλλιστικούς πυραύλους με άγνωστες ως τώρα δυνατότητες.

Από την άλλη πλευρά το Ισραήλ έχει δημιουργήσει μια αντιπυραυλική ασπίδα πολλών επιπέδων ειδικά για αυτούς τους πυραύλους, η αξία της οποίας θα δοκιμαστεί σε ενδεχόμενη μαζική ιρανική πυραυλική επίθεση.

Το πιο επικίνδυνο όμως σενάριο σε ένα ιρανο-ισραηλινό πόλεμο θα ήταν μια μαζική επίθεση της Χεζμπολάχ, των Ιρανών φρουρών και των ιρανικών πολιτοφυλακών από την Συρία σε πλήρη και αρμονικό συντονισμό,μαζί με την εκτόξευση πυραύλων.

Ο εμπλουτισμός ουρανίου από την Τεχεράνη σε υπόγεια εγκατάσταση έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό στο Ισραήλ, το οποίο από εδώ και στο εξής θα κινήσει γη και ουρανό για να ακυρώσει τα ιρανικά πυρηνικά σχέδια, τα οποία αφορούν και την Τουρκία σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.       

Το Ισραήλ έχει ανακοινώσει ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό ποτέ και σε τέτοια περίπτωση θα ληφθούν μέτρα κατά της Τεχεράνης.

Σε πρόσφατη ομιλία του, ο Νετανιάχου είπε ότι όποιος κάνει κακό στο Ισραήλ θα «υποστεί ένα συντριπτικό πλήγμα» υπαινισόμενος ότι η στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν ήταν στο τραπέζι για το Ισραήλ.

«Δεν θα επιτρέψουμε στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», δήλωσε ο Νετανιάχου σε τελετή αποφοίτησης για πιλότους της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.

"Δεν παίρνουμε ελαφρά τις απειλές που γίνονται εναντίον μας και η πολιτική μας είναι σαφής και συνεπής: όποιος προσπαθεί να μας βλάψει, θα υποστεί ένα συντριπτικό πλήγμα", είχε τονίσει ο ίδιος.

Εντωμεταξύ το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Νίμιτς διατάχθηκε να παραμείνει στην περιοχή του Κόλπου ως ενδεικτικό των προθέσεων των ΗΠΑ κατά των ιρανικών σχεδίων.

Την ίδια στιγμή που έχουμε όλα αυτά, η αμερικανική κοινότητα πληροφοριών διαπίστωσε ότι το Ιράν έχει αυξήσει το επίπεδο ετοιμότητας του πολεμικού ναυτικού του.