Ένα βήμα πιο κοντά στους Spike-NLOS Kiowa και Apache – Aλλάζουν τα πάνταΌλο και πιο κοντά στην πιστοποίηση των ισραηλινών Spike-NLOS στα ελληνικά ελικόπτερα Kiowa και Apache.

Η Νότιος Κορέα πραγματοποίησε δοκιμαστική βολή βλήματος Spike-NLOS από ελικόπτερο ναυτικής συνεργασίας AW-159 με όλο και περισσότερες ηγεσίες να στρέφονται στην λύση των δολοφορνικών ισραηλινών πυραύλων, για να αυξήσουν την ισχύ του βεληνεκού τους.

Τα ελληνικά Kiowa και Apache φέρουν Hellfire, με βεληνεκές έως τα 10 χλμ ενώ οι Spike-NLOS έχουν βεληνεκές έως 25.000 μέτρα.

Η αναβάθμιση της ισχύς των ελληνικών Kiowa και Apache είναι εντυπωσιακή με το ισραηλινό «game changer» όπλο, αλλάζοντας τα πάντα στις ισορροπίες με την Τουρκία.

Ένα ελληνικό επιθετικό ελικόπτερο θα μπορεί να χτυπήσει τουρκικά άρματα από απόσταση 25-30 χλμ.

Να θυμίσουμε ότι απόλυτα ικανοποιημένη έχει αφήσει την ελληνική ηγεσία η παρουσίαση στο ΓΕΕΘΑ των Ισραηλινών για τους Spike NLOS.

Tα 36 επιχειρησιακά ελικόπτερα Κιόβα θα μπορούσαν να εξοπλιστούν με Spike NLOS και Nimrod ισραηλινούς πυραύλους και να αποτελέσουν ένα υπερ-όπλο στα χέρια της Ελλάδας.

H Ελλάδα προμηθεύτηκε 70 Kiowa Warriors από τις ΗΠΑ έναντι μόλις 47 εκατ.

Τα 36 θα είναι επιχειρησιακά, τα 24 εκπαιδευτικά και δέκα για ανταλλακτικά.

Oι ισραηλινοί πύραυλοι Spike NLOS και Nimrod της Rafael έχουν εμβέλεια από 600 έως 25.000 μέτρα οι πρώτοι και έως 50 χλμ. οι δεύτεροι.

Μάλιστα οι Ισραηλινοί ήρθαν τρεις φορές στην Ελλάδα για να παρουσιάσουν τους Spike NLOS.