Περίεργα παιχνίδια της Άγκυρας στο Αιγαίο: Αποχωρεί το "ΤΣΕΣΜΕ" από την παράνομα δεσμευμένη περιοχή

Περίεργα παιχνίδια της Άγκυρας στο Αιγαίο: Αποχωρεί το "ΤΣΕΣΜΕ" από την παράνομα δεσμευμένη περιοχήΤην ώρα που η μεγάλη άσκηση "Γαλάζια Πατρίδα" των Τούρκων, φαίνεται πως το ερευνητικό σκάφος "ΤΣΕΣΜΕ" αποχώρησε από την παράνομα δεσμευμένη περιοχή, που θα πραγματοποιούσε έρευνες.

Σύμφωνα με την παράτυπη Navtex της Άγκυρας, το σκάφος θα βρισκόταν στην περιοχή, μεταξύ της Λήμνου, της Σκύρου και της Λέσβου μέχρι και τις 2 Μαρτίου -εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Το Τσεσμέ, πραγματοποίησε έρευνες επί στήλης ύδατος και το χρησιμοποίησαν οι Τούρκοι και για fake news, ότι δήθεν το παρενόχλησαν ελληνικά F-16. Η εκτίμηση των επιτελών από τη συμπεριφορά του «Τσεσμέ», η παλαιότητα του πλοίου καθώς και μικρή διάρκεια παραμονής του στο Αιγαίο, εντός μιας περιοχής που δεσμεύτηκε με παράνομη και άτυπη NAVTEX, δείχνουν ότι στην πραγματικότητα δεν πραγματοποίησε επισταμένες επιστημονικές έρευνες, αλλά μάλλον έκανε επίδειξη προκλητικότητας και επίδειξη σημαίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr αυτό έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες κι αυτή τη στιγμή το ερευνητικό βρίσκεται στον κόλπο της Σμύρνης.

Τις προκλήσεις με το ΤΣΕΣΜΕ, διαδέχηκε η άσκηση "Γαλάζια Πατρίδα" με την οποία η Άγκυρα βρήκε την ευκαιρία, εν μέσω διερευνητικών επαφών να βγάλει όλο της το στόλο στο Αιγαίο.

Όπως φαίνεται, η κρίση σε Αιγαίο και Μεσόγειο δε σταμάτησε πότε, και κάπου εδώ να σας υπενθιμήσουμε, πως στις αρχές Μαρτίου, την περίοδο δηλαδή που θα βρίσκεται σε εξέλιξη η τουρκική άσκηση, αναμένεται στην Ανατολική Μεσόγειο η ναυαρχίδα του γαλλικού πολεμικού ναυτικού, το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Σαρλς Ντε Γκωλ», το οποίο θα συνοδεύεται από ελληνική φρεγάτα για συνεκπαίδευση με ελληνικά μαχητικά και πολεμικά πλοία.

ΠΗΓΗ