'Σήμα'' ΗΑΕ σε Ελλάδα: ''Ελάτε να τελειώσουμε την Τουρκία''



Σημαντική κίνηση από τα ΗΑΕ
Στο Άμπου Ντάμπι βρίσκεται από χθες το μεσημέρι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε μια επίσκεψη υψηλού συμβολισμού και ταυτόχρονα μήνυμα προς την Άγκυρα. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ήδη συναντήθηκε με τον διάδοχο του θρόνου.

Τα ΗΑΕ μάλιστα επιφύλαξαν μία συγκλονιστική υποδοχή στον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Άμυνας, με ένα βίντεο υπερπαραγωγή.  

Ήδη οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στα ΗΑΕ με τη φρεγάτα ‘’ΥΔΡΑ’’ να έχει καταπλεύσει στον λιμένα Ζάγεντ στην πρωτεύουσα της χώρας αλλά και στελέχη της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων να βρίσκονται στα Εμιράτα και να εκπαιδεύονται στον εξομοιωτή ελεύθερης πτώσης. 

Ταυτόχρονα έλαβε χώρα, η τρίτη συνάντηση του Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρου, με τον  Α/ΓΕΕΔ των ΗΑΕ σε ένα μόλις χρόνο. 

''Άριστη η σχέση μας και σε προσωπικό επίπεδο! Ισχυρή, πολύτιμη και αρραγής η συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών!'', έγραψε ο Α/ΓΕΕΘΑ στο twitter. 

Mε λίγα λόγια, λαμβάνει χώρα μία αδυσώπητη μάχη μεταξύ του συνασπισμού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Σαουδικής Αραβίας και της Αιγύπτου εναντίον του άξονα Κατάρ-Τουρκίας. 

Μαζί τους είναι η Γαλλία, η Ελλάδα και η Κύπρος, οι οποίες απειλούνται από αυτά που συμβαίνουν στη Λιβύη από την Τουρκία, η οποία επεκτείνει τα συμφέροντα της σε περιφερειακά ύδατα πλούσια σε αέριο κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. 

Η συνεχής βελτίωση και ανάπτυξη των σχέσεων της Ελλάδας με τις χώρες της Μέσης Ανατολής και του Αραβικού κόσμου φαίνεται ότι έχουν ενοχλήσει την Άγκυρα. Βλέπει το ‘’άνοιγμα’’ της Αθήνας η οποία εμφανίζεται ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή ενώ αντίθετα η Τουρκία απομονώνεται ακόμα και από μουσουλμανικές χώρες.


ΠΗΓΗ