«ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΟΠ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΞΕΛΙΞΗ»

https://www.enoplos.gr/


Κατατέθηκε χθες, ερώτηση στη Βουλή από τον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κ. Χρήστο Γκόκα, τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, και τον βουλευτή του Κινήματος κ. Γιώργο Φραγγίδη, προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Ν. Παναγιωτόπουλο, για να αποκατασταθεί μία αδικία απέναντι στους πτυχιούχους ΕΠΟΠ, μέσω σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, για την αντίστοιχη βαθμολογική τους εξέλιξη με τους υπόλοιπους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ).

Συγκεκριμένα, στην υπόψη ερώτηση, αναφέρεται ότι, οι Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ) αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των ΕΔ και μαζί με τους υπόλοιπους κλάδους καθήκον έχουν τη διαρκή υπεράσπιση της πατρίδας μας. Όμως για την βαθμολογική τους εξέλιξη και ιδιαίτερα για τα στελέχη που είναι πτυχιούχοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ακολουθείται μια διαφορετική και άδικη διαδικασία σε σχέση με τους συναδέλφους τους.

Με βάση αρκετές επιστολές των ΕΠΟΠ που έχουμε λάβει, φαίνεται αυτή η διαφορετική αντιμετώπιση, η οποία δημιουργεί αίσθηση αδικίας μεταξύ των στελεχών των ΕΔ. Αυτή η αδικία κρίνεται αναγκαίο να αποκατασταθεί για τους ΕΠΟΠ που κατέχουν τα απαιτούμενα προσόντα, και να εφαρμοστεί η βαθμολογική και μισθολογική τους αναβάθμιση.

Επίσης, οι ΕΠΟΠ δεν πρέπει να αποτελούν κάποια διακριτή ομάδα στρατιωτικών με διαφορετική μεταχείριση για τα στελέχη της, τα οποία θέλοντας να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις σπουδάζουν στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και αποφοιτούν. Αντιθέτως, τέτοιες ενέργειες θα πρέπει να επιβραβεύονται όπως γίνεται και στους άλλους κλάδους των ΕΔ.

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ,
Προτίθεστε να αποκαταστήσετε την αδικία των Πτυχιούχων ΕΠΟΠ, με την απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση, για την αντίστοιχη βαθμολογική τους εξέλιξη με τους υπόλοιπους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων;