Τουρκική φρεγάτα δίπλα στο «Τσεσμέ» – Μέσα στο Αιγαίο!



Την εμφάνισή της στο Αιγαίο έκανε τουρκική φρεγάτα, στο σημείο όπου κάνει «έρευνες» από χθες το «Τσεσμέ».

Ελληνοτουρκικά: Η συγκεκριμένη κίνηση των Τούρκων, που έριξαν στην εξίσωση πολεμικό πλοίο αλλάζει τα δεδομένο και σοβαρεύει την ήδη τεταμένη κατάσταση μετά τη σειρά τουρκικών προκλήσεων. Η συνοδεία από πολεμικό πλοίο προφανώς και δίνει ακόμη σοβαρότερη διάσταση στην ήδη σοβαρή πρόκληση των Τούρκων.

Το «Τσεσμέ» και η τουρκική φρεγάτα βρίσκονται δυτικά της Λήμνου, στο βόρειο κομμάτι της περιοχής που έχουν δεσμεύσει οι Τούρκοι στην «καρδιά» του Αιγαίου. Η χρονική διάρκεια της παράνομης NAVTEX εκπνέει στις 2 Μαρτίου.

Την ίδια στιγμή η Άγκυρα «επενδύει» την πρόκληση με μια σειρά από απίθανες όσο και προκλητικές δικαιολογίες τις οποίες διέρρευσε το επιτελείο του Ακάρ στο κρατικό πρακτορείο της Τουρκίας Anadolu.

Το ερώτημα είναι τι θα πράξει η Αθήνα. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, λένε ότι η απόφαση της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει και θα παραμείνουμε στις διερευνητικές.

Ήδη όμως η πίεση που ασκείται δημόσια από διάφορες έγκυρες φωνές –αναλυτές ,διεθνολόγοι, απόστρατοι, πολιτικοί– μεγαλώνει. Όλοι ζητούν τουλάχιστον αναβολή των συζητήσεων.