Οι Ένοπλες Δυνάμεις στην “πρώτη γραμμή” και στην κακοκαιρία!-ΒίντεοΑίσιο τέλος είχε η  διάνοιξη του επαρχιακού δρόμου που οδηγεί στην βίγλα. Από χθες το πρωί τα μηχανήματα της 8ης ΜΣΕΠ υπό την επίβλεψη του διοικητή τους Επγο Δημήτριου Κατούδη, προσπαθούσαν να εκχιονίσουν το οδικό δύκτιο  15 χλμ προς την μονάδα αλλά οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, τους ανάγκασαν να διακόψουν 800 μέτρα πριν τον προορισμό τους.

Οι θυελλώδεις  άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, της τάξεως των 11 μποφόρ, η ισχυρή χιονόπτωση  και η πυκνή ομίχλη κατέστησαν ανθρωπίνως αδύνατο την συνέχιση του έργου του Στρατιωτικού Δυναμικού, που παρ όλα αυτά με υπεράνθρωπες προσπάθειες επιχειρούσαν μέχρι εκείνη την ώρα.

Σήμερα από το πρωί, με την μεγάλης αξίας βοήθεια της 88ΣΔΙ, μηχανήματα και των δυο σωμάτων Στρατού και Αεροπορίας  συνέχισαν  επί του έργου. Το χιόνι σε πολλά σημεία έφτανε τα δυο μέτρα, αλλά οι ικανότητες των χειριστών και με τον «προωθητή γαιών», του Στρατού Μπροστάρη, το έκαναν να φαίνεται παιχνίδι.


ΠΗΓΗ