Eντοπίστηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους στην Ελάτη



Συντρίμμια αεροσκάφους εντοπίστηκαν στην περιοχή της Ελάτης στα Ιωάννινα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Συντρίμμια αεροσκάφους έχουν εντοπιστεί πριν λίγη ώρα στην Ελάτη, στα Ιωάννινα σύμφωνα με όσα μετέδωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΣΚΑΪ και OPEN. 

Σημειώνεται ότι εδώ και τέσσερις μέρες βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για εκπαιδευτικό αεροσκάφος το οποίο είχε απογειωθεί από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα και το στίγμα του χάθηκε καθώς πετούσε πάνω από το Ανατολικό Ζαγόρι.

Συμφωνα με τις πληροφορίες, τα συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν από κυνηγό της περιοχής. Κατόπιν της εύρεσης, ενημερώθηκαν πυροσβέστες με σκοπό να μεταβούν στο σημείο.

Το χρονικό των ερευνών
Αφού το στίγμα του αεροσκάφους χάθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στα Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου να εντοπιστεί.

Ομάδες της Πολεμικής Αεροπορίας, της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας και του Ερυθρού Σταυρού έκαναν ενδελεχείς έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, ενώ σημαντικές ήταν οι μαρτυρίες κατοίκων.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν επίσης  ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας από τη βάση του Ακτίου, ένα CL4-15 από τη Θεσσαλονίκη καθώς και ένα σούπερ πούμα από την Ελευσίνα με ειδικούς κομάντο.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα οι προσπάθειες ανεύρεσης είχαν αποβεί άκαρπες.