Προειδοποίηση «Economist» σε Ελλάδα – «Η Τουρκία ετοιμάζεται να αποκτήσει πυρηνικά!»



Προειδοποίηση-σοκ από το «Economist» στην Ελλάδα, που τονίζει ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να αποκτήσει πυρηνικά.

Πυρηνικός «πονοκέφαλος» της Δύσης από την υπάρχουσα ανίερη σχέση μεταξύ Κίνας, Τουρκίας και Πακιστάν δια μέσω μυστικού πυρηνικού προγράμματος, αποτελεί σοβαρότατη απειλή τόσο για την περιφερειακή όσο και για την παγκόσμια ασφάλεια.

Το Πενταπόσταγμα εδώ και χρόνια γράφει για τις φιλοδοξίες Ερντογάν. Είναι το μοναδικό ΜΜΕ στην Ελλάδα και ένα από τα λίγα παγκοσμίως που έχει κάνει δεκάδες αναλύσεις επί του ζητήματος. Το καθεστώς του Ερντογάν πιστεύει ότι τα πυρηνικά όπλα θα προσφέρουν την ευκαιρία στην Τουρκία να αναλάβει πρωταρχικό ρόλο στον ισλαμικό κόσμο.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Τουρκία, αφού έγινε κράτος παρίας υπό τον Ερντογάν, άρχισε να ευθυγραμμίζεται με το Πακιστάν, το οποίο είναι γνωστό για την προώθηση της παγκόσμιας τρομοκρατίας, ενώ συμμετέχει στην παράνομη παραγωγή πυρηνικών όπλων.

Ελληνοτουρκικά: Αναφορά – «βόμβα»

Σε ένα εξαιρετικά αποκαλυπτικό άρθρο – έρευνα, ο Economist εντάσσει την Τουρκία στις χώρες που πρόκειται να αναπτύξουν πυρηνικά όπλα τα επόμενα χρόνια. Χαρακτηρίζει αυτή την εξέλιξη ως παγκόσμιο κίνδυνο και καλεί την διεθνή κοινότητα να παρέμβει ώστε να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη τόσο για την Τουρκία όσο και για άλλες χώρες που φλερτάρουν με την απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου.

«Ο κόσμος έχει πολλά στο μυαλό του. Παρόλα αυτά, δεν μπορεί να υποτιμήσει τους κινδύνους της διάδοσης των πυρηνικών όπλων. Η σημερινή πυρηνική διπλωματία μπορεί να φαίνεται σιωπηλή, αλλά δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με τις θανατηφόρες αστάθειες που προκύπτουν κάθε φορά που οι περιφερειακοί οπλισμένοι με πυρηνικά αντίπαλοι  αντιπαρατίθενται. Δεν υπάρχει χρόνος να χάσετε», καταλήγει ο Economist, κατονομάζοντας μάλιστα τους μεγάλους που οφείλουν να παρέμβουν:

Εάν η πυρηνική τάξη αρχίσει να διαρρηγνύεται, θα είναι σχεδόν αδύνατο να σταματήσει. Εξ ου και η σημασία της δράσης σήμερα. Η Αμερική, η Κίνα, η Ευρώπη και η Ρωσία έχουν κοινό συμφέρον να σταματήσουν τη διάδοση. Η Ρωσία δεν θέλει ένα πυρηνικό Ιράν όπως και η Αμερική. Η προοπτική μιας πυρηνικά οπλισμένης Ιαπωνίας θα είναι ένας από τους χειρότερους εφιάλτες της Κίνας. Η ιρανική πυρηνική συμφωνία του 2015 έδειξε ότι οι μπορούν να υπάρξουν δράσεις απέναντι στην πυρηνική απειλή.

Εκτός από την Τουρκία, χώρες που ενδέχεται να αποκτήσουν πυρηνικά είναι η Νότια Κορέα, φυσικά το Ιράν, η Σαουδική Αραβία και η Ιαπωνία.