Ετήσιες Μεταθέσεις: Τα στελέχη και οι οικογένειες τους ανεβάζουν τον πήχη ψηλά


Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, φέτος έχουν βάλει ψηλά τον πήχη, όσο αφορά τις ετήσιες μεταθέσεις τους, πιστεύουν ότι το δίδυμο Παναγιωτόπουλος και Στεφανής, έχουν την πλέον την εμπειρία ώστε να μπορούν, να ξεπεράσουν αγκυλώσεις του παρελθόντος και φέτος οι ετήσιες μεταθέσεις, να γίνουν με αξιοκρατικά κριτήρια, αλλά και να κοινοποιηθούν σύντομα στα στελέχη, ώστε να μπορούν να προγραμματίσουν την οικογενειακή τους ζωή.

Φυσικά και θα υπάρξουν και φέτος προσπάθειες, από ορισμένους με διάφορα μέσα, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να παρέμβουν για το δικό τους όφελος, πιστεύουμε όμως ότι τέτοια φαινόμενα δεν θα μπορέσουν να επηρεάσουν την κρίση των συμβουλίων μεταθέσεων, και ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, θα προστατεύσει τους ανθρώπους αυτούς, από οποιαδήποτε πιέσεις και να δεχτούν.

Προτεραιότητα θα πρέπει να έχουν οι ετήσιες μεταθέσεις που θα πρέπει να γίνουν, από και προς, τις Μονάδες πρώτης γραμμής (νησιά, Έβρος κλπ) και μετέπειτα οι μεταθέσεις στην ενδοχώρα. Μεγάλη προσοχή επίσης θα χρειαστούν, οι μεταθέσεις σε θέσεις εξωτερικού και Κύπρου, ώστε να γίνουν με απόλυτα αξιοκρατικά κριτήρια, γιατί συνήθως λόγω των οικονομικών κινήτρων που υπάρχουν, στο παρελθόν έχουμε ακούσει, να γίνονται «σφαγές» για τις θέσεις αυτές.

Σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ' όψιν είναι η οικογένεια που υπάρχει πίσω από κάθε στέλεχος. η απαίτηση για εξεύρεση νέας κατοικίας, σύζυγος που εργάζεται και πρέπει να τακτοποιήσει την εργασία του στα νέα δεδομένα, παιδιά που σπουδάζουν ή φοιτούν σε σχολεία, αλλά και γενικά το νέο κοινωνικό περιβάλλον  που πρέπει να προσαρμοστεί η κάθε οικογένεια του μετατιθέμενου στρατιωτικού.

Για όλα όσα ανωτέρω σας αναφέραμε, η πλειοψηφία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, πιστεύει ότι φέτος θα αλλάξουν πολλά προς το καλύτερο, γι αυτό έχει ανεβάσει τον πήχη ψηλά, έχοντας εμπιστοσύνη στο δίδυμο Νίκος Παναγιωτόπουλος και Αλκιβιάδης Στεφανής.