Σφοδρή τουρκική επίθεση σε Κούρδους αντάρτες (PKK) στο ιρακινό ΚουρδιστάνΟ τουρκικός στρατός την Τετάρτη βομβάρδισε έντονα το βουνό Γκάρα στο ιρακινό Κουρδιστάν και στη συνέχεια μετέφερε με ελικόπτερα στρατεύματα στην περιοχή εξαπολύοντας επιχείρηση εναντίον του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.
 
Το τουρκικό υπουργείο ανέφερε ότι η επιχείρηση ήταν απάντηση σε απειλές που εξαπέλυσε το PKK στην εθνική ασφάλεια της Τουρκίας, ένας ισχυρισμός που απορρίπτεται από τους Κούρδους αντάρτες.

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα ANF News που σχετίζεται με το PKK επιβεβαίωσε ότι ξέσπασαν μεγάλες συγκρούσεις στο βουνό Γκάρα στην επαρχία Ντουχόκ του ιρακινού Κουρδιστάν, αναφέροντας επίσης ότι τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα και ελικόπτερα «Κόμπρα» βομβάρδισαν την περιοχή πριν από την προσγείωση των στρατευμάτων.

Σύμφωνα με την κουρδοϊρακινή ειδησεογραφική ιστοσελίδα BasNews, έξι χωριά συγκαταλέγονταν στους στόχους της τουρκικής αεροπορικής επίθεσης, ακατοίκητα όλα εδώ και δεκαετίες εξαιτίας των ένοπλων συγκρούσεων μεταξύ PKK και Τουρκίας.

Δεν έχουν αναφερθεί ακόμη θύματα άμαχοι.