25η Μαρτίου: Ο Μακρόν δεν έρχεται, στέλνει όμως τέσσερα RafaleΟ Γάλλος πρόεδρος ήθελε πολύ να έρθει στην Ελλάδα, να παραστεί στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. Έλα όμως που τα κρούσματα του κορωνοϊού έκαναν επέλαση στη Γαλλία.

Το άφηνε να πλανάται έως την τελευταία στιγμή ο Εμανουέλ Μακρόν εάν θα ερχόταν ή όχι στην Αθήνα. Ήθελε, βλέπετε, πολύ να έρθει στην Ελλάδα, να παραστεί στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, αλλά δεν το ανακοίνωνε.

Ήθελε να παρακολουθήσει από την ειδική εξέδρα που θα στηνόταν στο Σύνταγμα, μαζί με την σύζυγό του Μπριζίτ την στρατιωτική παρέλαση, να έβλεπε τα Rafale, να πετούσαν μαζί με τα ελληνικά και αμερικανικά μαχητικά πάνω από την Αθήνα, πλην όμως η ραγδαία εξάπλωση των κρουσμάτων στην Γαλλία τον ανησυχούσε.

Ζήτησε εάν ερχόταν να επισκεφθεί το καινούργιο κόσμημα της Αθήνας την Εθνική Πινακοθήκη. Έλα όμως που τα κρούσματα του κορωνοϊού έκαναν επέλαση στη Γαλλία. Το σκληρό lockdown έχει ήδη επιβληθεί στη γαλλική πρωτεύουσα και σε άλλες 16 περιοχές της Γαλλίας. Έτσι ο Μακρόν ακύρωσε την επίσκεψή του στην Ελλάδα, αλλά μας στέλνει τα Rafale.

Ένα σμήνος από τέσσερα Rafale της Armee de l’Air et l’Espace έχει προγραμματισθεί να πετάξει μαζί με ελληνικά F-16 και Mirage καθώς και με αμερικανικά F-16 (από αμερικανική βάση στην Ιταλία) στον Αττικό Ουρανό, τιμώντας έτσι τα 200 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας. Μαζί με τα μαχητικά, θα εμφανιστεί και ένα γιγαντιαίο ιπτάμενο τάνκερ (KC-35) της USAF, που αυτές τις ημέρες σταθμεύει στη Σούδα.

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ