Προς γενικό ξεσηκωμό οι Κούρδοι: Αιματηρή επίθεση κατά Τούρκων

Προς γενικό ξεσηκωμό οι Κούρδοι: Αιματηρή επίθεση κατά ΤούρκωνΟι Κούρδοι ετοιμάζονται να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στην Τουρκία ενόψει των γενεθλίων του Οτσαλάν

Κούρδοι επίλεκτοι μαχητές τίμησαν πιθανότατα χθες τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης κατά των νεο-οθωμανών με αιματηρή επίθεση κατά των τουρκικών δυνάμεων στο Χάκαρι, "σπέρνωντας" τον θάνατο.   

Επίθεση με αντιαρματικό φορητό σύστημα σε βίντεο δείχνει την πρόκληση θανάσιμου τραυματισμού Τούρκων στρατιωτών εντός του τουρκικού εδάφους.

"Μαύρο" μέλλον για την τουρκική οκονομία "βλέπουν" οικονομολόγοι - Τα "παραστρατηματα" Ερντογάν
Την ίδια περίοδο είχαμε βίαιες συγκρούσεις το απόγευμα της Πέμπτης μεταξύ του τουρκικού στρατού και μαχητών του ΡΚΚ στο Κυβερνείο του Ντουκόκ στη βόρεια Συρία.

Πηγή ασφαλείας μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Shafaq αναφέροντας ότι, "ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ του τουρκικού στρατού, που έκανε χρήση επιθετικών ελικοπτέρων, και μαχητών του PKK κοντά στο χωριό Kiste στο Kani Masi, βόρεια του Dohuk στα σύνορα με την Τουρκία”.

Η πηγή πρόσθεσε ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονται. Δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες μέχρι στιγμής.

Από την άλλη πλευρά, ένας αυτόπτης μάρτυρας στην περιοχή Μπίκοβα του Ντόχουκ είπε  ότι οι μαχητές του ΡΚΚ έριξαν πυραύλους σε θέση του τουρκικού στρατού στο χωριό Μπέρι στην περιοχή Κάνι Μάσι.

Ο τουρκικός στρατός επιτίθεται τακτικά στις θέσεις του ΡΚΚ στα βουνά του βόρειου Ιράκ, όπου πιστεύεται ότι υπάρχουν αρκετές χιλιάδες μαχητές της κουρδικής οργάνωσης.

Ο διοικητής των Σύριων Κούρδων (HPG), Sîpan Rojhilat, με αφορμή την εορτή του Νεβρόζ δήλωσε: «Καλωσορίζουμε την εορτή αυτή το 2021 με το πνεύμα και τον ενθουσιασμό της νίκης του Garê. Η αντίσταση και η νίκη κατά του τουρκικού στρατού στο Garê καθόρισαν το χρώμα και το πνεύμα του εορτής μας. Από τα βουνά του Κουρδιστάν μέχρι τις φυλακές και σε όλες τις περιοχές όπου διεξάγεται ο αγώνας, ο λαός μας και οι αντάρτες καλωσορίζουν την εορτή και ισχυρίζονται ότι θα επιτύχουν την ελευθερία του ηγέτη μας, Αμπντουλάχ Οτσαλάν».

Εκτιμήσεις ειδικών αμυντικών εμπειρογνωμόνων αναφέρουν ότι η γενέθλια ημέρα της 4ης Απριλίου θα σηματοδοτήσει πιθανότατα νέες επιχειρήσεις των Κούρδων αποτίοντας φόρο τιμής στους Κούρδους νεκρούς μάρτυρες.

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας, η Τουρκία του Ερντογάν βρίσκεται πλέον σε περίοδο προετοιμασίας πιθανής νέας γενοκτονίας στη χώρα κατά των Κούρδων, σύμφωνα με τον σχεδιασμό των ακραίων Τούρκων εθνικιστών και Ισλαμιστών.

Αυτά τα σχέδια είναι σε γνώση όμως των Κούρδων, οι οποίοι προετοιμάζονται να δράσουν πρώτοι κατά του τουρκικού κράτους.      

“Οι αντάρτες είναι καλύτερα προετοιμασμένοι από ποτέ”, ήταν το μήνυμα του αρχηγείου των Σύριων Κούρδων για την εορτή  του Newroz, τονίζοντας ότι όλοι οι σχηματισμοί των κουρδικών δυνάμεων είναι καλύτερα προετοιμασμένοι από ποτέ σε όλους τους τομείς για να νικήσουν το τουρκικό συνασπισμό AKP/ MHP και ειδικά τα σχέδια του Τούρκου προέδρου Ερντογάν.


ΠΗΓΗ