Ιγνατίου: Ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί στον Ερντογάν (βίντεο)Στις εξαιρετικές σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ελλάδα επικεντρώθηκε ο δημοσιογράφος και αναλυτής της Hellas Journal Μιχάλης Ιγνατίου στην τηλεοπτική του παρέμβαση στο κανάλι OPEN TV.

Αναφερόμενος ειδικότερα στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν είπε ότι το θερμό μήνυμα που έστειλε ήδη στην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν θα είναι η μόνη ενέργεια που θα γίνει αυτές τις ημέρες.

«Η σχέση με την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά, «είναι καταπληκτική. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας την 25η Μαρτίου, δεν θα γίνει μεν η παραδοσιακή εκδήλωση στον Λευκό Οίκο, λόγω της πανδημίας αλλά θα εκφραστεί με άλλους εντυπωσιακούς τρόπους η στήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

»Μεταξύ αυτών θα πρέπει να περιμένουμε και την τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου Μπάιντεν με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ανεξαρτήτως αυτών, αναφερόμενος στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία, ο Μιχάλης Ιγνατίου σημείωσε ότι ο πρόεδρος Ερντογάν βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και ότι τον έχει αποδιοργανώσει η εκλογή Μπάιντεν παρά το ότι δεν έχει κάνει ακόμη το παραμικρό σε βάρος του.

Η Τουρκία είναι απομονωμένη και έχει φτάσει στο σημείο να παρακαλάει το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Σε ό,τι αφορά στην Ευρώπη και τους ηγέτες της σημείωσε ότι ο Ερντογάν δεν τους φοβάται καθώς τον εξυπηρετούν ακόμη κι όταν επιτίθεται στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Σημείωσε μάλιστα την άποψη κορυφαίου αναλυτή στην Ουάσιγκτον που υποστηρίζει ότι «δεν έχει ξαναδεί ηγέτη να αλλάζει τόσο γρήγορα απόψεις και αποφάσεις.

»Σε όλα τα θέματα εκτός της Ελλάδας και της Κύπρου».

Τέλος επισήμανε ότι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί στον Ερντογάν είναι να του συμπεριφερθεί ο Μπάιντεν ως συνεργάτη του Πούτιν. Θα είναι ολέθριο γι’ αυτόν, συμπλήρωσε.

Δείτε το βίντεο με τα όσα είπε ο Μιχάλης Ιγνατίου:


ΠΗΓΗ