Αμερικανοί και Κούρδοι της Συρίας πραγματοποίησαν κοινή άσκηση με πραγματικά πυρά

Αμερικανοί και Κούρδοι της Συρίας πραγματοποίησαν κοινή άσκηση με πραγματικά πυράΠολύ ισχυρή και στενή παραμένει η σχέση των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.

Με ανάρτησή του το Σάββατο στο Twitter ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Συνασπισμού, Γουέιν Μαρότο, ενημέρωσε ότι Κούρδοι της Συρίας και Αμερικανοί πραγματοποίησαν κοινή άσκηση με πραγματικά πυρά, «για τη συνεχιζόμενη αποστολή μας να ενισχύσουμε την περιφερειακή ασφάλεια και να διασφαλίσουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος (Νταές) δεν θα ξαναεμφανιστεί».

Ο Αμερικανός συνταγματάρχης συνόδευσε την ανάρτηση με μία φωτογραφία που δείχνει δύο στρατιωτικούς, με τα σήματα Κούρδων και Αμερικανών στα μπράτσα τους, δίπλα δίπλα.

Να σημειωθεί ότι το ισλαμιστικό τουρκικό καθεστώς κατηγορεί τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ότι είναι «τρομοκράτες» επειδή, όπως λένε οι Τούρκοι, αποτελούν παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Η πραγματικότητα είναι πως όταν ο Ερντογάν χρηματοδοτούσε και καθοδηγούσε το Ισλαμικό Κράτος με στόχο την κατάκτηση της Συρίας και του Ιράκ ήταν οι Κούρδοι οι μόνοι που αντιστάθηκαν στην τρομοκρατία και την τυραννία.

Ο τρομοκράτης της περιοχής είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η χώρα πρόβλημα που ηγείται.