Τα ρωσικά όπλα στον Έβρο που τρέμουν οι ΤούρκοιΤα ρωσικά όπλα στον Έβρο που τρέμουν οι Τούρκοι – Ειδικό αφιέρωμα των Αμερικανών

Τα ρωσικά αντιαρματικά Kornet θα διαλύσουν τα τουρκικά άρματα αν κάνουν λάθος στον Έβρο.

Στην κυριολεξία το ρωσικό αντιαρματικό είναι ο φόβος και το τρόμος των Τούρκων στον Έβρο, μία πολύπαθη αλλά άκρως ουσιαστική αγορά για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Το Kornet Ε φέρει πύραυλο διαμετρήματος 152 χιλιοστών που παρακολουθείται και καθοδηγείται ημιαυτόματα, με ασύρματη κατεύθυνση με βεληνεκές από 100 μέχρι 5.500 μέτρα.

Το χαρακτηριστικό των 196 Kornet E της Ελλάδας είναι ότι βάλουν 2 βλήμ./λεπτό και καταστρέφουν άρματα στα 1.200 μέτρα.

Kornet E διαθέτουν και οι Τούρκοι αλλά όχι στον αριθμό της Ελλάδας.

Πάντως το nationalinterest.org λέει τα καλύτερα για το ρωσικό αντιαρματικό, το οποίο χαρακτηρίζει ιδιαιτέρως θανατηφόρο.

Την ίδια ώρα, τα εξαιρετικά αποτελέσματα των SPIKE SR σε ασκήσεις στην Εσθονία αύξησαν τους υποστηρικτές στο ΓΕΕΘΑ των συγκεκριμένων ισραηλινών αντιαρματικών πυραύλων.

Ο ισραηλινός αντιαρματικός πύραυλος SPIKE SR, για την ευρωπαϊκή αγορά, παράγεται και πωλείται από την EuroSpike, η οποία είναι κοινοπραξία μεταξύ της ισραηλινής εταιρείας Rafael Advanced Defense System και των δύο γερμανικών εταιρειών Diehl Defense και Rheinmettal Defense.

Τουρκία: Απίστευτη παραδοχή! Πέντε ελληνικά F-16 διαλύουν τα Bayraktar μας

Ο εσθονικός στρατός πραγματοποίησε δύο επιτυχημένες δοκιμές του πυραύλου.

Σύμφωνα με ισραηλινές πληροφορίες, μέχρι στιγμής περισσότεροι από 33.000 πύραυλοι έχουν παραδοθεί παγκοσμίως και σχεδόν 5.500 από αυτούς έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε ασκήσεις ή πραγματικές συνθήκες μάχης.

Ο ινδικός στρατός σκοπεύει να αποκτήσει τους ισραηλινούς αντιαρματικούς πυραύλους με στόχο την ενίσχυση των δυνατοτήτων του στα σύνορα με την Κίνα.

Το SPIKE SR χρησιμοποιεί τεχνολογία διπλής ηλεκτρο-οπτικής (ημέρα/νύχτα) πλατφόρμας 3ης γενιάς σε έναν ευέλικτο ελαφρύ πύραυλο πολλαπλών χρήσεων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το πεζικό ή από τις Ειδικές Δυνάμεις.

Ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα του SPIKE SR είναι το χαμηλό βάρος του (σ.σ. οκτώ κιλά) σε συνδυασμό με το μικρό χρονικό διάστημα από την ενεργοποίηση έως τη λειτουργική ετοιμότητα του όπλου, ιδανικό για στόχους που εκτίθενται μόνο για λίγο. Έχει εμβέλεια από 50 μέτρα έως 1,5 χλμ.