Συμφωνία των Πρεσπών : Μας δουλεύουν με πολύ αργό ρυθμό αλλάζουν ονομασίες και σύμβολα



Ο Πρωθυπουργός της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας»  Ζόραν Ζάεφ μίλησε στην τελετή για την 40η επέτειο από την ίδρυση της Ειδικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας – Τίγρεις, σημειώνει σήμερα το τηλεοπτικό κανάλι 'Kanal 5'  επιμένοντας στην παράβλεψη της λέξης «Βόρειας» από την ονομασία της χώρας.

Τρία χρόνια κοντεύουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης, τηλεοπτικοί σταθμοί, ιστοσελίδες, εφημερίδες,  επιμένουν να αποφεύγουν ή να διαγράφουν το «Βόρεια», από την ονομασία της χώρας και την αναφέρουν σε κάθε στιγμή ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Σημερινή φωτογραφία  ιδιωτικής τηλεόρασης που παρουσιάζει το κυβερνητικό κτήριο στα Σκόπια να έχει ακόμη την ονομασία "Βλάντα Ρεπούμπλικα Μακεντόνια"/ Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, μια ονομασία που αφαιρέθηκε πριν από δυόμισι χρόνια από το εικονιζόμενο κτήριο.

Μάλιστα, φιλοξενούν και φωτογραφίες δημόσιων κτηρίων με επιγραφές του παρελθόντος όπου αναγράφεται κάτω από την ονομασία του θεσμού «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ενώ σήμερα αυτές δεν υπάρχουν αφού έχουν αντικατασταθεί με το «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». Εντυπωσιακή αυτή η αδιέξοδη επιμονή των Σλαβομακεδόνων.

Για να είμαστε ακριβείς θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν ακολουθούν όλα τα ιδιωτικά ΜΜΕ την πρακτική της περιφρόνησης προς τη Συμφωνία των Πρεσπών, εξαιρούνται, βέβαια, εκείνα που υποστηρίζουν την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ.

Kanal5, Denesen,