ΥΠΕΘΑ: «Πράσινο φως» για την πρόσληψη μονίμων πολιτικών υπαλλήλωνΕγκρίθηκε η εκκίνηση των διαδικασιών πρόσληψης 138 μονίμων πολιτικών υπαλλήλων διαφόρων κλάδων και κατηγοριών στο ΥΠΕΘΑ, με απόφαση του γενικού γραμματέα του υπουργείου, Αντωνίου Οικονόμου.

Η ενέργεια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας υλοποιείται σε εκτέλεση της υπ’ αριθμ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΚΡ./17/3238/11.03.21 απόφασης της επιτροπής της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ 33/200) και θα καλύπτουν θέσεις του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Από τις θέσεις αυτές, οι 79 (τεχνικών ειδικοτήτων) αφορούν στο Γενικό Επιτελείο Στρατού και στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, καθώς στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης 73 ατόμων.

Οι υπόλοιπες 59 θέσεις του ΥΠΕΘΑ αφορούν στην κάλυψη αναγκών των στρατιωτικών νοσοκομείων και των τριών Γενικών Επιτελείων.

«Το εξειδικευμένο αυτό πολιτικό προσωπικό των τεχνικών ειδικοτήτων που υπέδειξαν τα Γενικά Επιτελεία σύμφωνα με τις ανάγκες τους, αλλά και το αντίστοιχο προσωπικό υγείας και πρόνοιας, η καταλληλότητα του οποίου εξασφαλίζεται μέσω των διαδικασιών πρόσληψης του ΑΣΕΠ, θα συνδράμει καθοριστικά τόσο στην τεχνική υποστήριξη των εργοστασίων και των μονάδων συντήρησης και επισκευής των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), όσο και στην παροχή υγειονομικών υπηρεσιών των στρατιωτικών νοσοκομείων.

Από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας διευκρινίζεται προς πάσα κατεύθυνση ότι η προσπάθεια ενίσχυσης του πολιτικού προσωπικού συνεχίζεται με συνέπεια, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί από την κυβέρνηση», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

ΑΠΕ – ΜΠΕ