Ελληνικά F-16 Viper: Θα εντοπίζουν 20 στόχους ταυτόχρονα – Απίστευτη αναβάθμιση



Θα εντοπίζουν 20 στόχους ταυτόχρονα τα ελληνικά μαχητικά μετά την αναβάθμισή τους από την Lockheed Martin.

Τα πρόσφατα αναβαθμισμένα μαχητικά αεροσκάφη F-16V της Ταϊβάν, τα οποία είναι τα ίδια με αυτά της Ελλάδας, είναι καλύτερη παραλλαγή F-16 μέχρι σήμερα.

Το Active Electronically Scanned Array (AESA) ραντάρ που διαθέτουν τα F-16 Viper τους επιτρέπει να εντοπίσουν έως και είκοσι στόχους ταυτόχρονα.

Το F-16V διαθέτει επίσης μια νέα πιλοτική οθόνη υψηλής ευκρίνειας που επιτρέπει στους πιλότους να χρησιμοποιούν καλύτερα και να χειρίζονται χάρτες ευκολότερα σε σχέση με το παρελθόν.

Παρόλο που το F-16V είναι μαχητικά τέταρτης γενιάς και δεν διαθέτουν στελθ ιδιότητες όπως τα F-22 και τα F-35 μπορούν να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις παρακολούθησης και αποστολές άμυνας σε υψηλότατο επίπεδο.

Σύμφωνα με τους Τούρκους του haber7.com η Αθήνα θέλει να αποκτήσει υπεροχή στον αέρα ενάντια στην Τουρκία στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Μάλιστα το άρθρο του haber7.com τιτλοφορείται ως: «Η Ελλάδα παίζει με φωτιά! Το F-16 έκανε την πρώτη του πτήση, αναβαθμίστηκε σε επίπεδο “Viper”».

Οι Τούρκοι τονίζουν πως πρόκειται για την κορυφαία έκδοση των F-16.

Το κόστος εκσυγχρονισμού του ελληνικού στόλου F-16 θα κοστίσει 1,2 δισ. δολάρια.

Tα ελληνικά μαχητικά μόλις τελειώσει η αναβάθμισή τους θα είναι τα πλέον σύγχρονα της Ευρώπης.

Και αυτό δεν το λέει o x Έλληνας αξιωματούχος αλλά ή ίδια η Lockheed Martin.

«Η αναβάθμιση των μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) στη διαμόρφωση F-16V θα αυξήσει σημαντικά τις δυνατότητες του στόλου των μαχητικών της ΠΑ με πολύ χαμηλότερο κόστος από αυτό που θα απαιτούσε η αγορά νέων αεροσκαφών, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα στην ΠΑ να διατηρεί την υπεροχή της σε επερχόμενες απειλές. Τα ελληνικά F-16V θα είναι τα πιο προηγμένα F-16 σε όλη την Ευρώπη», σημειώνει η εταιρεία στο σάιτ της.

Η συνεργασία της Lockheed Martin με την Ελλάδα διαρκεί περισσότερο από 70 χρόνια. Η Lockheed Martin έχει συνεργασθεί με την Ελλάδα σε πολλά αμυντικά προγράμματα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται το F-16, το C-130 και το P-3.