Oι Τούρκοι εμπλέκονται στο πόλεμο στην Α. Ουκρανία-Εσπευσμένα στη Τουρκία Ουκρανός Διοικητής



Προς κλιμάκωση
Oι Τούρκοι και επίσημα εμπλέκονται στο πόλεμο στην Α. Ουκρανία (Ντονμπάς). Ο Διοικητής των Ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων, Στρατηγός Oleksandr Syrsky, ξεκίνησε επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με μια πανηγυρική συνάντηση, μια πομπή στο Μαυσωλείο Atatürk και την τοποθέτηση ενός στεφανιού στον τόπο της ταφής του. 

Η τοποθέτηση λουλουδιών στο Μαυσωλείο, είναι μια παραδοσιακή εκδήλωση όλων των επίσημων επισκέψεων, με σκοπό να τιμήσει τον σφαγέα Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Μετά την τοποθέτηση λουλουδιών, ο διοικητής των ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών του Anıtkabir.

Είναι προφανές, πως η επίσκεψη δεν είναι τυχαία, την στιγμή μάλιστα που λαμβάνουν χώρα στο Ντονμπάς. Μην ξεχνάμε εξάλλου, πως η Τουρκία έχει προμηθεύσει με Bayraktar την Ουκρανία, με το Κίεβο όπως φαίνεται να θέλει και άλλες ενισχύσεις.

Στέλνει ενισχύσεις η Μόσχα στους ρωσόφωνους 
 
Εδώ και λίγες ημέρες, νέες παρτίδες στρατιωτικού εξοπλισμού έχουν παραδοθεί στους Σχηματισμούς και τις Μονάδες των ρωσόφιλων ανταρτών.

Η Ρωσική Ομοσπονδία συνεχίζει να χρησιμοποιεί τις παραμεθόριες περιοχές, οι οποίες δεν ελέγχονται από την Ουκρανία, για την προμήθεια όπλων, πυρομαχικών και στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ. 

Νέες παρτίδες αντιαρματικών και κατά προσωπικού ναρκών, drone, μέσα ηλεκτρονικού πολέμου και αρκετές δεκάδες στρατιωτικά οχήματα έχουν παραδοθεί στους Σχηματισμούς και τις Μονάδες του πρώτου και του δεύτερου Σώματος στρατού.   

Περισσότεροι από 5.000 τόνοι καυσίμων έχουν παραδοθεί σιδηροδρομικώς.

Εν τω μεταξύ έχουμε μετεγκατάσταση περισσότερων από 100 αρμάτων T-72 από τη Ρωσική Ομοσπονδία σε Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ. 

Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε ο Ουκρανός διπλωμάτης Ρωμαίος Μπεσμέρντι, μίλησε για 500.000 Ρώσους στρατιώτες κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τουλάχιστον μισό εκατομμύριο Ρώσοι έχουν αναπτυχθεί γύρω από το Ντονέτσκ και είναι έτοιμοι να επιτεθούν στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμή, ενώ το ίδιο λαμβάνει χώρα και στην Κριμαία.

Αυτό επιβεβαίωσε ο εν λόγω Ουκρανός διπλωμάτης, ο οποίος υπενθύμισε την παρουσία της ρωσικής στρατιωτικής βάσης στην Υπερδνειστερία, η οποία θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει πηγή προβλημάτων σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία.

Ο A. Bessmertny, φοβάται ότι η Ρωσία ενδέχεται να επιτεθεί στην Ουκρανία από τη Λευκορωσία. Οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Μινσκ έχουν ενισχυθεί ξανά, οπότε ο διπλωμάτης δεν αποκλείει η Λευκορωσία να γίνει ο κύριος σύμμαχος της Ρωσίας στον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας.