Γεμίζει με πυραύλους HİSAR τα τουρκικά πολεμικά πλοία η ΆγκυραΓεμίζει με πυραύλους HİSAR τα τουρκικά πολεμικά πλοία η Άγκυρα – Έγινε το πρώτο τεστ το 2020

Ο πύραυλος HİSAR-RF, θα αποτελέσει το βασικό δομικό στοιχείο του τις αντιαεροπορικής άμυνας στις τουρκικές ναυτικές πλατφόρμες.
Προβλέπεται ότι θα αλληλεπιδρά με τα άλλα συστήματα ραντάρ στα τουρκικά πλοία.

Σύμφωνα με αναρτήσεις που έχουν ανέβει σε μεγάλους τουρκικούς λογαριασμούς στο Twitter, οι τουρκικοί πύραυλοι εδάφους – αέρος HISAR και Korkut μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά οποιαδήποτε απειλή από πυραύλους SCALP-EG.

SCALP-EG φέρουν τα ελληνικά Mirage 2000-5.

Οι Τούρκοι, επισήμως, φυσικά δεν κάνουν αναφορά στα ελληνικά Mirage, αλλά… χωρίο που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει.


Μάλιστα οι Τούρκοι δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός ότι οι πύραυλοι HISAR είναι τουρκικής παραγωγής.

Την ίδια ώρα, ο εκ των εμπευστών της τουρκικής Γαλάζιας Πατρίδας, Τζιχάτ Γιαϊτζί , δηλώνει υπέρ των ρωσικών Su-33 Flanker, μετά την αποβολή των Τούρκων από το πρόγραμμα κατασκευής και αγοράς 100 F-35.

To Sukhoi Su-33 είναι ρωσικό μαχητικό διπλής μηχανής, παντώς καιρού, σχεδιάστηκε από την Sukhoi και κατασκευάστηκε από την Komsomolsk-on-Amur Aircraft Production Association.

Προέρχεται από το Su-27 και αρχικά γνωστό ως Su-27K. Σε σύγκριση με το Su-27, το Su-33 διαθέτει ενισχυμένο υπόστρωμα και δομή και πτυσσόμενα φτερά.

Το ρωσικό μαχητικό χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε επιχειρήσεις το 1995 στο ρωσικό αεροπλανοφόρο Ναύαρχος Kuznetsov ενώ εισήλθε επίσημα σε υπηρεσία τον Αύγουστο του 1998.

Μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την επακόλουθη συρρίκνωση του ρωσικού ναυτικού, παράχθηκαν μόνο 24 αεροσκάφη.

Το ρωσικό ναυτικό αντικατέστησε το Su-33 με το MiG-29K το 2009.

Η Haber7 είχε αναφέρει την πρόθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αγοράσει μεγάλο αριθμό Su-57 από Ρωσία, στο πλαίσιο της συμφωνίας για τους S-400.