Φρεγάτες: Πρόταση για πολεμικά πλοία ανάλογα των άλλων είπε ο Έλληνας ΥΠΑΜ στον Αμερικανό

Φρεγάτες: Πρόταση για πολεμικά πλοία ανάλογα των άλλων είπε ο Έλληνας ΥΠΑΜ στον ΑμερικανόΦρεγάτες: Πρόταση για πολεμικά πλοία ανάλογη των άλλων είπε ο Έλληνας ΥΠΑΜ στον Αμερικανό ομόλογό του – Ζήτησε δελεαστική πρόταση για τις τέσσερις νέες ελληνικές φρεγάτες.

«Περιμένουμε την δελεαστική πρόταση από εσάς, τις Ηνωμένες Πολιτείες, διότι ήδη έχουμε πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις και προσφορές κι από άλλους» ήταν η φράση που φέρεται να είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος στον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Τζέιμς Όστιν, κατά την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία, αναφέρει το hellasjournal.com.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας «γίνεται η επεξεργασία που χρειάζεται και θα κατατεθεί όπως πρέπει» η αμερικανική πρόταση.

Στρατιωτικές πηγές τόνιζαν ότι οι Αμερικανοί έχουν περίπου εξήντα ημέρες να επεξεργαστούν την LOR που εστάλη στις ΗΠΑ και να καταθέσουν την τελική τους πρόταση.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπενθύμισε στο νέο ομόλογό του τις αναβαθμίσεις των ελληνικών F-16 στο επίπεδο VIPER, τα P-3B ORION, τ’ ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα ΝΗ-60 ROMEO και τα υπόλοιπα εξοπλιστικά που τρέχει η Ελλάδα από τις ΗΠΑ.

Το Aegis είναι ένα στοιχείο που θα μπορούσε να γείρει την πλάστιγγα υπέρ των ΗΠΑ αφού πρόκειται για την τεχνολογία συστημάτων πολέμου που επιτρέπει στα αμερικανικά πλοία να πλήττουν ταυτόχρονα στόχους στον αέρα, την επιφάνεια, αλλά και υποβρύχια.

Τα Ticonderoga και το Arleigh Burke που οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να δώσουν ως πλοία ενδιάμεσης λύσης στην Ελλάδα (ή τα δυο πρώτα ή το δεύτερο), διαθέτου το σύστημα Aegis.

Μιλάμε για αμερικανική τεχνολογία η οποία δίνει την δυνατότητα παρακολούθησης 1000 στόχων ταυτόχρονα σε ακτίνα 500 χλμ.

Οι MMSC που προτείνονται από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα χρησιμοποιούν το COMBATSS-21 Combat Management System, που δημιουργήθηκε από τη βιβλιοθήκη του Aegis Combat System.