Τουρκία σε Ρωσία: ''Εμείς θα συνεργαστούμε στρατιωτικά με την Ουκρανία''



Έρχεται σύγκρουση
Τα δίνει όλα η Τουρκία στην Ουκρανία, με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας να προχωρούν σε σημαντικές αποκαλύψεις. Ο Ερντογάν όχι απλά ''παίζει'' με την φωτιά, αλλά και με το ''κεφάλι'' του. 

Χθες έλαβε ένα ισχυρό από τον Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επισήμανε την σημασία να διατηρηθεί η Συνθήκη του Μοντρέ, υπό το φως του σχεδίων της Άγκυρας να κατασκευάσει τη διώρυγα της Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. 

«Σε σχέση με τα σχέδια κατασκευής από την Τουρκία της διώρυγας της Κωνσταντινούπολης από ρωσική πλευράς δόθηκε έμφαση στη διατήρηση, με στόχο τη διασφάλιση της περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας, του ισχύοντος καθεστώτος των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων σύμφωνα με τους όρους της Συνθήκης του Μοντρέ του 1936», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ο Ερντογάν φαίνεται πως δεν ενοχλείται απ'ολα αυτά, καθώς πλέον εφαρμόζει τα σχέδια του Πεκίνου, ενώ ετοιμάζει και την δική του ισλαμική τράπεζα!  

Τι αναφέρουν οι Τούρκοι: 
 
''Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι σήμερα επισκέπτεται την Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να γίνει περεταίρω εμβάθυνση των στρατηγικών σχέσεων ανάμεσα σε Ουκρανία και Τουρκία. Το Κίεβο πρόσφατα απέκτησε Bayraktar TB2 UAV, ενώ ενδιαφέρεται επίσης για κοινή παραγωγή. Ο στόχος του διμερούς εμπορίου, που είναι τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, αναμένεται το επόμενο έτος να φθάσει στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στη συνάντηση Ερντογάν-Ζελένσκι, θα επανεξεταστούν όλες οι πτυχές της εταιρικής στρατηγικής σχέσης, θα συζητηθούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ανάπτυξη της εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας, ενώ θα συζητηθούν περιφερειακά και διεθνή θέματα. 

Πέρυσι, η Ουκρανία ανέφερε ότι ενδιαφέρεται για κοινή παραγωγή UAV και ότι ο ουκρανικός στρατός σχεδιάζει να αγοράσει 48 SİHA. Επίσης, θα υπάρχει συμπαραγωγή Τουρκίας-Ουκρανίας στις κορβέτες, στο ναυπηγείο Okean της Ουκρανίας.

Προειδοποίηση Ρώσων  
 
Στις 9 Απριλίου 2021, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου από έναν αριθμό Ρώσων εμπειρογνωμόνων σχετικά με την κλιμάκωση της σύγκρουσης στο Donbass και τις συνέπειές της για τη Ρωσία. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο πολιτικός επιστήμονας και γενικός διευθυντής  "Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών" Σεργκέι Μάρκοφ ,αναφέρθηκε στο ότι έχει συγκεντρωθεί μια μεγάλη ομάδα ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή του Ροστόφ. 

Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι πολλές στρατιωτικές μονάδες έφτασαν εκεί από άλλες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η στρατιωτική μονάδα της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας (Vladikavkaz) έχει ήδη μεταφερθεί στα σύνορα της Ουκρανίας. Είναι αυτή, που το οποίο το 2008 ανάγκασε τη Γεωργία σε ειρήνη. 

Με λίγα λόγια, οι ρώσοι προειδοποίησαν τους ουκρανούς, ''μην κάνετε κάποιο λάθος, γιατί θα υπάρχουν συνέπειες.''


ΠΗΓΗ