Ουκρανικοί πύραυλοι και δεκάδες άρματα στα σύνορα με την Ρωσία - Τελεσίγραφο Μόσχας!



Οι Ουκρανοί μετακινούν δυνάμεις στην γραμμή επαφής στο Ντονιένσκ καταγγέλλουν οι Ρωσόφωνοι
Δεν βλέπουμε καμία αποκλιμάκωση στην Α.Ουκρανία, αφού το Κίεβο έχει αρχίσει να μεταφέρει εκ νέου βαρύ πυροβολικό και άρματα μάχης στα σύνορα με τους Ρωσόφωνους.

Σύμφωνα με πηγές στην περιοχή, πριν από λίγες ώρες οι Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανέπτυξαν πολλαπλά συστήματα  πυραύλων "Hurricane" στα σύνορα με την Κριμαία.

Εάν ληφθεί υπόψη του δραστικού βεληνεκούς και η εκτιμώμενη περιοχή ανάπτυξης αυτών των συστημάτων τύπου MLRS, τότε, ειδικοί αναφέρουν ότι θα χτυπηθούν καίρια πολλές περιοχές των ρωσόφωνων.

Μιλάμε για δεκάδες συστήματα αυτού του τύπου, τα οποία  τώρα αποστέλλονται στα σύνορα με την Κριμαία.
Το τι προκάλεσε αυτήν την ξαφνική μεταφορά συστημάτων πυραύλων στην Κριμαία είναι άγνωστο.

Ωστόσο, η συνολική κατάσταση μοιάζει περισσότερο με “ησυχία” πριν την “καταιγίδα”, ενώ η Ρωσία αποσύρει τα στρατεύματα και τον εξοπλισμό της από τα σύνορα με την Ουκρανία και το Κίεβο, αντιθέτως, επεκτείνει τη στρατιωτική του παρουσία.

Οι Ρωσόφωνοι καταγγέλλουν επίσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις υλοποιούν αποστολές ηλεκτρονικού πολέμου (EW) και παρεμβαίνουν στις πτήσεις drones της Ειδικής Αποστολής Παρακολούθησης του ΟΑΣΕ (SMM) κοντά στη γραμμή επαφής στο Ντονιένσκ για να αποκρύψουν την ανάπτυξη όπλων τους.

"Στον τομέα ευθύνης της 92ης ταξιαρχίας των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, έχουμε μπλοκάρισμα των σημάτων των UAV της Ειδικής Αποστολής Παρακολούθησης του ΟΑΣΕ κοντά στο χωριό Zolote, με χρήση συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου", δηλώνουν πηγές στην περιοχή. Πρόκειται για κινητή μονάδα του 305ου ουκρανικού τάγματος ηλεκτρονικού πολέμου

Μετακινήσεις δεκάδων αρμάτων μάχης στην περιοχή

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 43 άρματα μάχης T-64 αναπτύχθηκαν στην περιοχή Popasna. Επιπλέον, στην περιοχή των χωριών Podlesnoye και Loskutovka, εμφανίστηκαν θωρακισμένα οχήματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα.

Σε αυτόν τον τομέα βρίσκονται οι θέσεις της 92ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.Επίσης συστήματα 9K33 "Osa" εντοπίστηκαν στις θέσεις της 80ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Νωρίτερα, ορισμένα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν σχετικά με τη μεταφορά μεγάλου αριθμού αρμάτων μάχης της Ουκρανίας στην κατεύθυνση του Ντονιέτσκ.Το Κίεβο, εξήγησε τη συγκέντρωση δυνάμεων στη γραμμή οριοθέτησης επικαλούμενο κίνδυνο ρωσικής επίθεσης, αλλά ο ρωσικός στρατός έχοντας ολοκληρώσει τον έλεγχο, μετακινεί τις  μονάδες του συνεχώς στις βάσεις τους.

Η ρωσική πλευρά θεωρεί τις κινήσεις αυτές προκλητικές και ανακοινώνει ότι η απάντηση θα είναι υπέρ του δέοντος δυναμική σε οποιαδήποτε κλιμάκωση στην περιοχή.

Ειδικοί θεωρούν ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει στην Α.Ουκρανία, και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να “αναζωπυρωθεί” η όλη κατάσταση σε κάτι απείρως χειρότερο από αυτόν που ήταν πριν.  

Μόσχα και Ουάσιγκτον οφείλουν όμως να συμφωνήσουν, έστω και τώρα, για την κατάσταση στην Ουκρανία, αλλιώς ο πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας θα ήταν το λιγότερο που θα δούμε το επόμενο διάστημα στην περιοχή.


ΠΗΓΗ