"Λύσσαξαν οι Τούρκοι": Προσφορά μεταφοράς τεχνολογίας από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα

"Λύσσαξαν οι Τούρκοι": Προσφορά μεταφοράς τεχνολογίας από το Ηνωμένο Βασίλειο στην ΕλλάδαΠροσφορά μεταφοράς τεχνολογίας από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα, με φόντο τις νέες ελληνικές φρεγάτες, λένε οι Τούρκοι.

«Μια άλλη προσφορά προς την Ελλάδα, η οποία σύντομα θα επεκτείνει στο ναυτικό της, προήλθε από το βρετανικό ναυπηγείο Babcock», ανέφερε το c4defence.com.

Μιλώντας στον ιστότοπο ειδήσεων Naval News, ο Jonathan Walton, αντιπρόεδρος της εταιρείας Maritime Business Development, ανακοίνωσε ότι προτάθηκαν στην Ελλάδα οι Arrowhead 140 για νέες φρεγάτας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Walton δήλωσε ότι τα πλοία θα κατασκευαστούν στην Ελλάδα βάσει της πρότασης.

Οι Τούρκοι στέκονται ιδιαίτερα την δήλωση Walton ότι «για την παραγωγή των Arrowhead 140, θα προσφέρθεί ολοκληρωμένη μεταφορά τεχνολογίας στην Αθήνα».

«Ανάλογα με την απαιτούμενη μετατροπή και τον διαθέσιμο προϋπολογισμό, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια λύση βάσει των προσαρμοσμένων απαιτήσεων της Ελλάδας», ανέφερε ο Walton.

Επιπλέον, σημείωσε ότι μπορούν να παρέχουν τεχνικά ικανή ναυπηγική υποδομή και εργατικό δυναμικό έτοιμο.

Το Arrowhead 140 έχει συνολικό μήκος 138,7 μέτρα και πλάτος 19,8 μ, θα είναι περίπου 5.000 τόνων ενώ θα μπορούν να αναπτυχθούν ελικόπτερα και UAV στο κατάστρωμα της φρεγάτας, η θα φιλοξενεί πλήρωμα τουλάχιστον 100 ατόμων.