Έφθασαν οι τζιχανιστές στο Ντονέτσκ



Μισθοφόροι του Κιέβου μετακινούνται στην πρώτη γραμμή με ''οχήματα ανθρωπιστικών οργανώσεων''
Το Κίεβο αποφάσισε να κινηθεί επιθετικά στα ρωσικά σχέδια και για αυτό μετακίνησε μονάδες αρμάτων μάχης στα σύνορα με την Υπερδνειστερία, ακριβώς απέναντι από την ρωσική δύναμη που εδρεύει στην περιοχή αυτή από το 1991.

Οι Ουκρανοί αυτή τη φορά αποφάσισαν να ενισχύσουν τα ουκρανικά σύνορα με την Υπερδνειστερία, και σύμφωνα με  κοινωνικά δίκτυα, οι δυνάμεις των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας μετακινούνται ήδη μαζικά σε αυτήν την περιοχή.

Οι ουκρανικές αρχές υποστηριζόμενες από την δύση, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους στην συνέχεια σχετικά με τη υπερσυγκέντρωση ρωσικών στρατιωτικών μονάδων στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας (σε Κριμαία, Βορονέζ και σε άλλες περιοχές της Ρωσίας).

Οι κινήσεις των Ουκρανών προδικάζουν σύμφωνα με ειδικούς, την πλήρη αναβάθμιση της έντασης στην περιοχή μετά την συγκέντρωση μεγάλων ρωσικών δυνάμεων, με την ειρήνη να μην διακρίνεται πουθενά  μέχρι τώρα. 

Μισθοφόροι και ξένοι στρατιωτικοί στο ουκρανικό έδαφος 
 
Ξένοι εκπαιδευτές και μισθοφόροι έφτασαν στη ζώνη πολέμου, αναφέρουν ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές.
Ο ΟΑΣΕ ανακοίνωσε επίσης ότι τουλάχιστον 30 ουκρανικά άρματα μάχης μετακινήθηκαν στην γραμμή επαφής στην Α.Ουκρανία.

Πηγές στην περιοχή ανέφεραν επίσης ότι Ουκρανοί και φιλορώσοι ενεπλάκησαν σε πολεμικά επεισόδια με βολές πυροβολικού και βαρέων όλμων.

Χρησιμοποιήθηκαν όλμοι 120 mm και 82 mm, ΤΟΜΑ και θωρακισμένα οχήματα, εκτοξευτές χειροβομβίδων και αυτόματα όπλα κατά τις πολεμικές αψιμαχίες σε πέντε τουλάχιστον οικισμούς.

Στο Λουγκάνσκ είχαμε βολές όλμων 82 mm στο χωριό Lozovoe. Η διοίκηση του ουκρανικού στρατού το ίδιο διάστημα, ενισχύει την εκπαίδευση του προσωπικού της με την παρουσία ξένων εκπαιδευτών μαζί με την παρουσία ειδικών δυνάμεων.

Επίσης, ο αριθμός των ναρκών κατά αρμάτων μάχης που τοποθετούνται στην περιοχή αυξάνεται συνεχώς.

Το Κίεβο φέρεται να ανέπτυξε  άγνωστο αριθμό ξένων μισθοφόρων δυτικά του Ντονέτσκ. Οι Ρωσόφωνοι θεωρούν την παρουσία αυτών των μονάδων στις εχθροπραξίες, ως ένα πάρα πολύ κακό σημάδι για τις επερχόμενες εξελίξεις στην Α.Ουκρανία.

Κάτοικοι του Ντονέτσκ αναφέρουν την παρουσία μαχητών από τη Μέση Ανατολή και εκπαιδευτές ελεύθερων σκοπευτών του ΝΑΤΟ στις περιοχές Maryinka, λίγα χιλιόμετρα δυτικά του Ντονέτσκ.

Η ηγεσία των Ρωσόφωνων ενημερώνεται για όλα αυτά από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι παρατηρούν όλες τις κινήσεις καταγράφοντας τους πολύ καλά εξοπλισμένους ξένους μαχητές, οι οποίοι δεν φέρουν σήματα, μιλούν ξένες γλώσσες, και μετακινούνται με οχήματα “ανθρωπιστικών οργανώσεων” της JCCC.

Βρετανοί εκπαιδευτές, φέρονται από τους ίδιους, να εκπαιδεύουν Ουκρανούς σκοπευτές στην ζώνη επαφής.Η όλη εκπαίδευση λαμβάνει χώρα στο πεδίο βολής Yaviviv στην περιοχή Λβιβ.

Συνολικά, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, υπήρξαν αρκετές δεκάδες αναφορές από τους Ρωσόφωνους, ότι οι δυνάμεις ασφαλείας του Κιέβου χρησιμοποιούν ανθρωπιστικές οργανώσεις για τη διεξαγωγή στρατιωτικών αποστολών.

Όλα αυτά αποτελούν σαφώς πολεμικές προετοιμασίες για την έναρξη πολεμικών επιχειρήσεων στην περιοχή, οι οποίες θα εμπλέξουν την Μόσχα, και την δύση σε κάτι πραγματικά αλλόκοτα επικίνδυνο για την περιοχή και ολόκληρη την Ευρώπη.