Ζέττα Μακρή και Πρόεδρος ΣΟΕΔ για προβλήματα Στρατιωτικών

Ζέττα Μακρή και Πρόεδρος ΣΟΕΔ για προβλήματα ΣτρατιωτικώνΣυνάντηση πραγματοποίησε η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μάκρη με τον Πρόεδρο του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ), κ. Δημήτριο Κοντούρη, την Παρασκευή 23 Απριλίου.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους, ο κ. Κοντούρης τόνισε την ιδιαίτερη σημασία, που έχει για οικογένειες στρατιωτικών  η εφαρμογή του νόμου συνυπηρέτησης Στρατιωτικών – Εκπαιδευτικών.

Από τη πλευρά της, η Υφυπουργός Παιδείας ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΟΕΔ, ότι είναι γνώστης της νομοθεσίας (Ν. 4553/18, Άρθρο 3, τροποποίηση του ν. 2946/2001 (Α΄224), μετά το άρθρο 21, προστίθεται άρθρο 21Α) , ότι οι νόμοι υπάρχουν για να τους σεβόμαστε και να τους εφαρμόζουμε, και εξέφρασε την πεποίθησή της σχετικά με την απρόσκοπτη τήρησή του από τις αρμόδιες διευθύνσεις.

Σύμφωνα με το νόμο, εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων δύναται να αποσπώνται με αίτησή τους, κατά παρέκκλιση των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας, σε εκπαιδευτική μονάδα της πόλης όπου βρίσκεται η έδρα της στρατιωτικής μονάδας ή σε εκπαιδευτική μονάδα που απέχει έως είκοσι (20) χιλιόμετρα από τη στρατιωτική μονάδα που υπηρετεί ο/η σύζυγός τους και για όσο χρόνο υπηρετεί ο/η σύζυγος στη μονάδα αυτή. 

Σε περίπτωση που ο/η σύζυγος υπηρετεί σε νησί, η κατά το προηγούμενο εδάφιο απόσπαση δεν μπορεί να διενεργείται εκτός νησιού. Ενώ ως στρατιωτική μονάδα νοείται η στρατιωτική εγκατάσταση, όπου υπηρετεί πραγματικά ο/η στρατιωτικός.

Ο πρόεδρος του ΣΟΕΔ ανέδειξε τη σημασία των σκοπών και των στόχων του  Σωματείου, όπως είναι η αλληλεγγύη και η ενδυνάμωση του θεσμού της οικογένειας των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδος διακλαδικά,  η τόνωση των δεσμών μεταξύ τους, η παροχή κάθε είδους βοήθειας και η συνεργασία με φορείς για επίλυση σχετικών προβλημάτων  και ζήτησε την αρωγή της Υφυπουργού Παιδείας στην προσπάθεια αυτή. 

Η κ. Μακρή αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα και την ουσιαστική συμβολή της εφαρμογής του νόμου, εξέφρασε την υποστήριξή της προς το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων.