Αερομαχία με τον σμηναγό που σκοτώθηκε μετά από αναχαίτιση τουρκικού μαχητικού (ΒΙΝΤΕΟ)Σαν σήμερα, τρία χρόνια πριν στις 12 Απριλίου 2018, ο Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος έπεσε νεκρός όταν το μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, προσέκρουε στη θάλασσα σε απόσταση εννέα (9) ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου.

Ο πιλότος από το Μορφοβούνι Καρδίτσας, Γιώργος Μπαλταδώρος, που έχασε την ζωή του επιστρέφοντας μετά από αποστολή αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών άφησε πίσω του δύο παιδιά βυθίζοντας παράλληλα σε θλίψη τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Τρία χρόνια μετά, ένα βίντεο που δημιουργήθηκε από δικούς του ανθρώπους, φίλους του, συγκινεί και στέλνει ένα μήνυμα: «Κανείς Απών… Άλλοι στη γη, άλλοι στον ουρανό! Ο Γιώργος δεν θα πεθάνει ποτέ όσο τον θυμόμαστε, και τον θυμόμαστε».

Το βίντεο, όπως αναφέρει το lamiareport.gr περιέχει συγκλονιστικές εικόνες από αερομαχία του Γιώργου Μπαλταδώρου, όπου ακούγεται η φωνή του, καθώς έχει εγκλωβίσει ένα τουρκικό F16 που παραβίασε τον εθνικό μας εναέριο χώρο, από το χωριό του Γιώργου το Μορφοβούνι Καρδίτσας, ακόμη και από το δημοτικό σχολείο του που πλέον στεγάζεται το Αστυνομικό τμήμα Λίμνης Πλαστήρα.

Ο Σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1984

Ήταν πατέρας δυο παιδιών. Υπηρετούσε στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. Το μοιραίο αεροσκάφος είχε μετασταθμεύσει στη μονάδα ετοιμότητας της Σκύρου την Μεγάλη Εβδομάδα ως ένα από τα αεροσκάφη επιφυλακής.

Στην είσοδο του χωριού του πριν λίγες ημέρες τοποθετήθηκε ένα mirage F1 προς τιμήν του Αντιπτέραρχου Γιώργου Μπαλταδώρου. Στο μέλλον, στον ίδιο χώρο θα τοποθετηθεί και η προτομή του πιλότου που ήδη φιλοτεχνείται.