Φρεγάτες: «Ύποπτη» συνάντηση Παναγιωτόπουλου με βρετανό υπουργό Αμυντικών Εξοπλισμών

Φρεγάτες: «Ύποπτη» συνάντηση Παναγιωτόπουλου με βρετανό υπουργό Αμυντικών ΕξοπλισμώνΣτο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υποδέχθηκε ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος τον Βρετανό Υπουργό Αμυντικών Εξοπλισμών αλλά και την Βρετανίδα πρέσβη, όπου και συνομίλησαν για ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που περιστρέφονται γύρω από εξοπλιστικά προγράμματα.

Όπως γνωστοποίησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, κεντρικό θέμα των συνομιλιών ήταν η συνεργασία των δύο πλευρών σε θέματα και προγράμματα του αμυντικού τομέα, λίγες μέρες μετά την κατάθεση της βρετανικής προσφοράς για τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: 

«Συναντήθηκα σήμερα στο @Hellenic_MOD με τον Βρετανό Υπουργό Αμυντικών Εξοπλισμών Jeremy Quin και την πρέσβη@ukingreece @KateSmithFCDO. Εξετάσαμε την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον αμυντικό τομέα και προτάσεις για εξοπλιστικά προγράμματα».

Υπενθυμίζεται ότι, ως προς τη βρετανική προσφορά που κατατέθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από τη Βρετανίδα πρέσβη κ. Κέιτ Σμιθ την 1η Απριλίου, αυτή περιλαμβάνει τέσσερις φρεγάτες αλλά και ενδιάμεση λύση. Όπως λένε οι πληροφορίες, προτείνουν τις φρεγάτες Arrowhead 140 (Type 31) και ως ενδιάμεση λύση παλαιότερες φρεγάτες Type 23.


ΠΗΓΗ