Ο Β.Πούτιν διέταξε τις ειδικές δυνάμεις "Zaslon" για δράση στην ουκρανική επικράτεια

Ο Β.Πούτιν διέταξε τις ειδικές δυνάμεις "Zaslon" για δράση στην ουκρανική επικράτειαΡαγδαίες εξελίξεις σε ένα ''θέατρο πολέμου'' που έχει στηθεί από το 2014

Στην Συρία, υπήρχαν φήμες ότι η παρουσία τους ήταν σε πολλά και διαφορετικά σημεία, ενώ συμμετείχαν σε άκρως απόρρητες επιχειρήσεις, αθέατοι από όλους, ότι τρυγυρνούσαν μέσα στα ερείπια αναζητώντας τους αρχηγούς των τζιχαντιστών, τώρα οι ίδιοι Ρώσοι επίλεκτοι κομάντος αναζητούν στόχους στην γραμμή επαφής με τους Ουκρανούς.

Μιλάμε για τις περιβόητες ρωσικές ειδικές δυνάμεις, με το όνομα «Zaslon» που μετακινήθηκαν στην Α. Ουκρανία.

Όπως είχε γράψει Αμερικανός δημοσιογράφος, η ομάδα «Zaslon», χρησιμοποιείται από το Κρεμλίνο και τον εκάστοτε Ρώσο Πρόεδρο, για την υποστήριξη πράξεων που πραγματοποιούνται από την στρατιωτική υπηρεσία Πληροφοριών (GRU) στο εξωτερικό.

Μεταξύ των ειδικών δράσεων που πραγματοποιούνται από την ειδική αυτή ομάδα είναι και η  διάσωση Ρώσων πολιτών, αξιωματούχων από «καυτά σημεία» σε όλον τον πλανήτη.

Πριν λίγο, έγινε γνωστό ότι η Ρωσία συνεχίζει να λαμβάνει μέτρα στοχοποιώντας την πολιτική και την ασφάλεια της Ουκρανίας.

Η Μόσχα αυξάνει τη στρατιωτική της δραστηριότητα στην Κριμαία και την ανατολική Ουκρανία και στέλνει περισσότερα όπλα στους αυτονομιστές στις περιοχές Λουγκάνσκ και Ντονένσκ.

Δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, κυρίως Αμερικανοί και Βρετανοί έμαθαν για την μεταφορά ρωσικών ομάδων ελεύθερων σκοπευτών της ομάδας Zaslon.

Υπενθυμίζουμε ότι δύο Ουκρανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν θανάσιμα στις 5 Απριλίου από έναν Ρώσο ελεύθερο σκοπευτή κοντά στην πόλη Zolotogo μαζί με ρωσόφωνους αμάχους. 

Ρώσοι σκοπευτές σε μικρές ομάδες είναι διάσπαρτοι σε ολόκληρη την πρώτη γραμμή 
 
Οι ρωσικές ομάδες ελεύθερων σκοπευτών είναι καλά εξοπλισμένες και εκπαιδευμένες και χρησιμοποιούν σύγχρονα τουφέκια και εξοπλισμό. Ο ουκρανικός στρατός κυκλοφόρησε βίντεο που δείχνει ότι μια ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα ελεύθερων σκοπευτών της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB)  δραστηριοποιείται στην Ανατολική Ουκρανία.

Αμερικανοί αναλυτές συμφώνησαν ότι ο εξοπλισμός των Ρώσων ανδρών ήταν τυφέκια AK-105 της ομάδας «Zaslon».

Την ίδια περίοδο, έχουμε μετακίνηση στα δυτικά σύνορα της περιοχής Ροστόφ, ρωσικού αντιαεροπορικού τάγματος με S-300PM1, μαζί με πολλές μοίρες  αυτοκινούμενων πυροβόλων Akatsiya και Msta-S του ρωσικού στρατού, καθώς και μηχανοκίνητες μονάδες  των ρωσικών δυνάμεων.

Ρώσοι εθελοντές πάνε στο Nτονμπάς 
Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής του κλάδου Ural της Ένωσης εθελοντών Donbass, στρατιώτης των ρωσόφωνων δημοκρατιών, Maxim Khlopin, εξήγησε πώς εδώ και αρκετές ημέρες πάρα πολλοί εθελοντές από τη Ρωσία εισέρχονται στον στρατό του Ντονένσκ.

Όπως αποδείχθηκε, οι Ρώσοι εθελοντές, μετά την απόφασή τους μέσω της περιοχής του Ροστόφ, εισέρχονται στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας.

«Όλοι θέλουν να ενταχθούν στο στρατό. Αγοράζουν ένα εισιτήριο για το Ροστόφ, από εκεί για το Ντονένσκ  και μπαίνουν στον ρωσόφωνο στρατό», είπε ο Χλόπιν προσθέτοντας ότι κατά την άφιξή τους στον προορισμό τους, οι Ρώσοι εθελοντές υποβάλλονται σε ιατρική εξέταση και συνάπτουν συμβάσεις για υπηρεσία στις τάξεις του ρωσόφωνου στρατού.

Το μόνο σίγουρο μετά από όλα αυτά είναι ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε καταιγιστικές εξελίξεις στην περιοχή αυτή ανάμεσα σε Ρωσία και δύση.