Ξεκίνησαν επίθεση με ιπτάμενα μπαλόνια οι Παλαιστίνιοι στο Ισραήλ



Πάνοπλοι Ισραηλινοί στρατιώτες στην Ιερουσαλήμ- Σύγκρουση μέχρι θανάτου ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστινίους

Επίθεση κατά του Ισραήλ ξεκίνησαν πριν 1 ώρα οι Παλαιστίνιοι, στέλνοντας εκατοντάδες μπαλόνια με εκρηκτικά  από τη Γάζα προς το νότιο Ισραήλ προκαλώντας πολλές πυρκαγιές σε διάφορες τοποθεσίες.

Την ίδια στιγμή Παλαιστίνιοι κομάντος ετοιμάζονται να διεισδύσουν σε καίρια σημεία για να προκαλέσουν θύματα στοχεύοντας συγκεκριμένους αξιωματούχους, ενώ πίσω από όλα αυτά κρύβονται οι Τούρκοι και η υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ που κατευθύνει τα πάντα.   

Η άσκηση του Ισραηλινού στρατού που ξεκίνησε σήμερα αποτελεί ουσιαστικά προκάλυμμα για επέμβαση των Ισραηλινών κατά των ισλαμικών τρομοκρατικών οργανώσεων που ευθυγράμμισε πλήρως η Τουρκία, έχοντας τα δικά της σχέδια.

Μαθήματα Τουρκικής "δημοκρατίας"! Καλεί το Ισραήλ να μη παρανομεί στην Ιερουσαλήμ
Πρόκειται για ένα εκρηκτικό "μείγμα" που διαμορφώνει εκ νέου στις σχέσεις Άγκυρας- Ισραήλ, με το Τελ Αβίβ να παραμένει με "καρφωμένο" το βλέμμα στη Χεζμπολάχ.

Η κινητοποίηση μεγάλου αριθμού Ισραηλινών δυνάμεων, δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο τον "σουλτάνο", στην προσπάθειά του να παίξει τον ηγετικό ρόλο στον Μουσουλμανικό Κόσμο.

Επίσης είχαμε νέα παρέμβαση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν νωρίς την Κυριακή, η οποία προκάλεσε την απόφαση Νετανιάχου να στείλει πάνοπλους στρατιώτες εντός  της Ιερής πόλης της Ιερουσαλήμ, θέτοντας  ταυτόχρονα πολλά ερωτηματικά για το τι μέλει γενέσθαι στην ευρύτερη περιοχή.    

Μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες ομιλούν περί τουρκικού σχεδίου ανωμαλίας στο Ισραήλ, ώστε να μην υλοποιηθούν ενεργειακά σχέδια όπως η μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας και ο East Med, τα οποία διέρχονται, ( πάντα κατά την τουρκική νεο-Οθωμανική λογική) την ΑΟΖ της Τουρκίας, και ενώ η Άγκυρα προσπαθεί να συνεννοηθεί με το Κάιρο για την οριοθέτηση ΑΟΖ.    

Ο Ερντογάν, “κάλεσε τον μουσουλμανικό κόσμο να αναλάβει αποτελεσματική δράση ενάντια στις ισραηλινές επιθέσεις εναντίον του Τεμένους Αλ Άκσα, Ιερουσαλήμ και Παλαιστινίων”.

«Η Ιερουσαλήμ είναι ο ίδιος ο κόσμος, και  οι μουσουλμάνοι είναι η ίδια η ανθρωπότητα », δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Twitter.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η προστασία της τιμής και της αξιοπρέπειας της ιερής πόλης της Ιερουσαλήμ είναι καθήκον κάθε μουσουλμάνου.

"Θεωρούμε κάθε επίθεση σε χώρους λατρείας, κυρίως στην Αλ Άσσα, και σε μουσουλμάνους, ως επιθέσεις εναντίον μας. Είναι καθήκον κάθε ατόμου που αποκαλείται τον εαυτόν του άνθρωπο  να αντιτίθεται στους τυράννους που μολύνουν την Ιερουσαλήμ, που είναι ο ιερός τόπος για  τρεις θρησκείες", τόνισε ο ίδιος.

Η μετατροπή όμως της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί, ήταν για τον Τούρκο πρόεδρο μια ‘φυσιολογική” ενέργεια παρά την πρόσφατη καταδίκη από τις ΗΠΑ κά χώρες.

Πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη μονομερής τουρκική εθνικιστική πολιτική, “πασπαλισμένη” με ισλαμική θρησκεία με στόχο το Ισραήλ, τις ΗΠΑ, και την ΕΕ.

Η απάντηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού ήταν η κινητοποιήση των ενόπλων δυνάμεων και εντός Ιερουσαλήμ

Ο Ισραηλινός στρατός ξεκίνησε σήμερα Κυριακή, τη μεγαλύτερη άσκηση στην ιστορία του, έχοντας ως στόχο την τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ. Η άσκηση θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα και οι συμμετέχοντες θα υλοποιήσουν σενάρια μάχης και έκτακτης ανάγκης σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Ο Ισραηλινός Α/ΓΕΕΔ υποστράτηγος Αβίβ Κοχάβι αποφάσισε να πραγματοποιήσει την άσκηση με την επωνυμία "Άρματα της Φωτιάς", παρά τις εντάσεις ασφαλείας στην πόλη της Ιερουσαλήμ, το νότο και το βορρά.


“Κατά τη διάρκεια της άσκησης, οι δυνάμεις θα προσομοιώσουν έναν "μήνα πολέμου" για πρώτη φορά από τότε που ιδρύθηκε ο ισραηλινός στρατός για να αυξήσει την ετοιμότητα και την ικανότητα για πόλεμο", τόνισε ο ίδιος.

Τακτικές και εφεδρικές δυνάμεις θα συμμετάσχουν στην άσκηση. Επιπλέον, θα συμμετάσχουν πολιτικά κλιμάκια, το υπουργείο άμυνας, η αρχή έκτακτης ανάγκης, το υπουργείο εξωτερικών και άλλοι φορείς ασφαλείας.
Η άσκηση θα ξεκινήσει με την διείσδυση επίλεκτων δυνάμεων επί “ εχθρικού εδάφους”.

Στο πλαίσιο της άσκησης, θα ενεργοποιηθούν ερευνητικές ομάδες για την εξαγωγή συμπερασμάτων από την άσκηση μαζί με μαθήματα που έχουν αποκομιστεί από προηγούμενες ασκήσεις του Γενικού Επιτελείου, τονίζουν ισραηλινές πηγές.

Σαφώς και υπάρχει μεγάλη ανησυχία στο Ισραήλ για πιθανή ταυτόχρονη παλαιστινιακή ιντιφάντα, και επίθεση από Χαμάς και Χεζμπολάχ.Το σκηνικό έχει ‘φορτιστεί” επικίνδυνα και για αυτό εκτιμάται ότι οι σχέσεις Τουρκίας και Ισραήλ θα ανέλθουν σε πολύ κρίσιμο επίπεδο, ίσως σε ακόμη χειρότερο και από την περίπτωση του Μαβί Μαρμαρά.