ΥΠΕΘΑ: Με νέα δελτία ταυτότητας το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων

ΥΠΕΘΑ: Με νέα δελτία ταυτότητας το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων ΔυνάμεωνΤις απαραίτητες ενέργειες έχει πραγματοποιήσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας για την υλοποίηση έκδοσης νέων δελτίων ταυτότητας για το μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιώργος Φραγγίδης και Γιώργος Καμίνης με θέμα «Δελτία ταυτότητας στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ως Ταξιδιωτικά έγγραφα».

Για την περαίωση της διαδικασίας, αλλά και για την περιέλευση των απαραίτητων στοιχείων από την Ελληνική Αστυνομία, «απαιτείται η ολοκλήρωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη του τρέχοντος διαγωνισμού, για την προμήθεια νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας» υπογράμμισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

«Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 321 του ν.4781/2021 (Α'31), το κόστος έκδοσης των διπλωματικών και υπηρεσιακών διαβατηρίων βαρύνει τον φορέα, ο οποίος ζητεί την έκδοσή τους ή τον φορέα στον οποίο υπηρετεί ο αιτούμενος την έκδοση» καταλήγει ο υπουργός.