Σε περιορισμό το μισό πλήρωμα υποβρυχίου επειδή αρνείται να εμβολιαστεί - Τι λέει ο ΥΠΕΘΑ



«Οι Ένοπλες Δυνάμεις εφαρμόζουν απαρέγκλιτα το σύνολο των μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, όπως αυτά προκύπτουν από την ισχύουσα νομοθεσία, τις εκάστοτε οδηγίες του ΓΕΕΘΑ και σε πλήρη συντονισμό με τις κατευθυντήριες εντολές του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας. 

Στο πλαίσιο αυτό, καταβάλλεται αέναη προσπάθεια ώστε η εφαρμογή των ως άνω μέτρων να μην επηρεάζει τις επιχειρησιακές δραστηριότητες, την ασφάλεια, ετοιμότητα και μαχητική ικανότητα των μονάδων και υπηρεσιών, πολλώ δε μάλλον, όταν πρόκειται για υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού με τις ιδιαίτερες συνθήκες πλου και διαβίωσης που ισχύουν σε αυτά». 

Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα «Θέση υπό περιορισμό αριθμού μελών υποβρυχίου λόγω μη προθυμίας τους να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού».

Σύμφωνα με την Ελληνική Λύση, το εν λόγω υποβρύχιο βρίσκεται στο ναύσταθμο με το μισό πλήρωμα (συνολικά 21 άτομα) να έχει τεθεί υπό περιορισμό, εντός του σκάφους, με απαγόρευση εξόδου, επειδή αρνείται να εμβολιαστεί.

Τα μέλη του πληρώματος ωστοσο αναφέρουν σε επιστολή τους ότι, έχουν υποβληθεί σε αλλεπάλληλα «rapid» αλλά και «PCR» τεστ με αρνητικά αποτελέσματα!