Απίστευτη πρόκληση από Τουρκία: «Θα οριοθετήσουμε ΑΟΖ με την Γάζα» – Δεν καταδικάζει η Παλαιστίνη



Έχει ξεφύγει πραγματικά η Τουρκία και πλέον άγεται και φέρεται λες και βρισκόμαστε επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Με Ερντογάν όμως ήταν αναμενόμενο. 

Μέσω του «γραφείου Τύπου» του Ερντογάν Τσιχάτ Γιαγτσί (πρώην Υποναύαρχος και φανατικός υποστηρικτής του σχεδίου για τη «Γαλάζια Πατρίδα»), αποκαλύπτεται το άκρως προκλητικό σχέδιο που έχει η Τουρκία κατά της Ελλάδας και γενικότερα της Ανατολικής Μεσογείου.

Αυτή τη φορά ο Γιαγτσί παρουσίασε νέο χάρτη που… ενώνει την Τουρκία με τη Λιβύη, έχοντας μάλιστα διάθεση να πράξει κάτι ανάλογο και με τη Γάζα!

«Η συμφωνία που κάναμε με την Λιβύη, μπορεί να γίνει και με την Παλαιστίνη. Μπορούμε να υπογράψουμε μία συμφωνία, που θα αλλάξει τα δεδομένα στην Α. Μεσόγειο. Γι’ αυτό τον λόγο πήγε ο Ν. Δένδιας σε Δυτική Όχθη και Ισραήλ, αυτό τον φοβίζει», ανέφερε άκρως προκλητικό το «φερέφωνο» του δικτάτορα Ερντογάν.

Μάλιστα να διευκρινίσουμε  ότι Κύπρος έχει οριοθετήσει ΑΟΖ τόσο με την Αίγυπτο όσο και με το Ισραήλ, η Τουρκία δεν πτοείται παράλογα θέλει να ορίσει ΑΟΖ με την Παλαιστίνη!

Πάντως δύσκολα θα τολμήσουν οι Τούρκοι ακόμη και να επιχειρήσουν να κάνουν κάτι τέτοιο στην πράξη. Κι αυτό καθώς το τέτοιο, καθώς το Ισραήλ δεν αστειεύεται και θα τους βάλει στη θέση τους με πράξεις.

Το θέμα είναι βεβαίως η Ελλάδα τι κάνει και πως επιτρέπει στην Τουρκία να συζητάει καν το θέμα Γαλάζια Πατρίδα και να παρουσιάζει χάρτες που αλλοιώνουν εντελώς την ιστορία και τις διεθνείς συμφωνίες.

Από την άλλη αρνητική εντύπωση προκαλεί η στάση της Παλαιστίνης που δεν έχει καταδικάσει ως τώρα την επιθετική στάση της Τουρκίας κατά της Ελλάδας. Προς το παρόν η πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Ελλάδα δεν βγάλει… κιχ για την προκλητική στάση του καθεστώτος Ερντογάν κατά της χώρα μας…

Δείτε παρακάτω το νέο παραλήρημα από την Τουρκία