Αποκαλύφθηκε το νέο άρμα μάχης του Αμερικανικού Στρατού

Αποκαλύφθηκε το νέο άρμα μάχης του Αμερικανικού Στρατού

 

Οι ταξιαρχίες  πεζικού του στρατού των ΗΠΑ, θα εξοπλιστούν με νέο άρμα μάχης.

Το νέο ελαφρύ άρμα, αναπτύσσεται βάσει του προγράμματος MPF (Mobile Protected Firepower), που αποσκοπεί στην ενίσχυση του αμερικανικού πεζικού με μια πλατφόρμα ικανή, να εξαπολύει ισχυρό πυρ ακριβείας και να κινείται με ταχύτητα σε κάθε – σχεδόν – τύπο εδάφους.

Θα  διαθέτει επίσης, πυροβόλο των 105 χλστ. με αυτόματο σύστημα γέμισης, που θα επιτρέπει ρυθμό βολής της τάξης των 12 βολών ανά λεπτό. Είναι επίσης εξοπλισμένο με βαρέα και μεσαία πολυβόλα.

Σύμφωνα με πηγές, το νέο άρμα διαθέτει νέου τύπου θωράκιση. Στο νέο άρμα ενσωματώνονται υφιστάμενες τεχνολογίες, ώστε να αποφευχθούν καθυστερήσεις.


Το νέο όχημα μάχης, που αναπτύχθηκε ως μέρος της μελλοντικής κινητής πυρκαγιάς του Στρατού (MPF), είναι μια προστατευμένη πλατφόρμα ικανή να παρέχει μεγάλη δύναμη ακριβείας, σε συνδυασμό με την ικανότητα να κινείται γρήγορα σε διάφορες συνθήκες εδάφους.

Σύμφωνα με  πηγές, το νέο όχημα μάχης, ενσωματώνει επεκτάσιμη θωράκιση και καινοτόμα υποσυστήματα επιβίωσης για την προστασία του οχήματος και του πληρώματος, από απειλές στο μελλοντικό πεδίο μάχης. Το μεταλλικό σύστημα πανοπλίας, παρέχει δυνατότητα επισκευής ή αντικατάστασης πεδίου.

Επιπλέον, τον περασμένο μήνα, η BAE Systems έχει παραδώσει το πρώτο πρωτότυπο της  ελαφρής  δεξαμενής Mobile Protected Firepower στον στρατό, στο Aberdeen Proving Ground.

Τέλος, η ανταγωνιστική φάση του προγράμματος, έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί με την επιλογή, μιας ενιαίας λύσης υλικού και μετάβαση στην παραγωγή κοντά στο τέλος της χρήσης 2022.