Παράκρουση Ερντογάν: Η Τουρκία είναι παντού σε Ανατολική Μεσόγειο, Κύπρο, Παλαιστίνη

Παράκρουση Ερντογάν: Η Τουρκία είναι παντού σε Ανατολική Μεσόγειο, Κύπρο, ΠαλαιστίνηΝέο παραλήρημα από τον πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος φανέρωσε για μία ακόμη φορά τις δικτατορικές, επεκτατικές του… ορέξεις. 

Προφανώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν… χώνεψε και τόσο καλά το μπλόκο  που που έβαλε το Ευρωκοινοβούλιο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αποτέλεσμα να επιδοθεί σε ένα απίστευτο λογύδριο επεκτατισμού.

«Για εμάς η Τουρκία δεν είναι 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Για εμάς η Τουρκία είναι παντού. Γι’ αυτό ήμασταν πάντα εκεί, στην Παλαιστίνη, την Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο, το Ιράκ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Σαν να μην έφτανε αυτό ο Τούρκος «σουλτάνος» θέλησε να συνδέσει τους ηγέτες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με το παρόν και το μέλλον καλώντας τους νέους, στους οποίους απηύθυνε την ομιλία του, να κρατήσουν ανοιχτή τη «γέφυρα» με το παρελθόν.

«Προχωράμε από τα ίχνη του Αλπ Αρσλάν, του Σαλαντίν, του Ερτουγρούλ, του Μωάμεθ Πορθητή, του Γιαβούζ, του Αμντούλ Χαμίτ και του Κεμάλ. Εσείς οι νέοι θέλετε να κρατήσετε ζωντανή μέχρι την αιωνιότητα τη γέφυρα που χτίσαμε από το παρελθόν ως το μέλλον; Ναι!», σημείωσε.

Ακόμη συμπλήρωσε ότι όπου ήταν οι πρόγονοί τους υπήρχε ειρήνη και γαλήνη, ενώ τώρα υπάρχει βία και τυραννία.

Την ίδια ώρα τέσσερις νέες επιθέσεις με drones σημειώθηκαν τα ξημερώματα σε στρατιωτικές βάσεις της Τουρκίας εκ των οποίων οι τρεις έγιναν στην πόλη Μπατμάν και η άλλη μία στην πόλη Σιρνάκ.