ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝΜετά την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, επί ερωτήματος βουλευτών του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, αναφορικά με την καθυστέρηση καταβολής της αποζημίωσης για τη νυκτερινή εργασία των στρατιωτικών, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) προφανώς μη ικανοποιημένη, ζητά να της υποδειχθεί και να δημοσιοποιηθεί ο κωδικός του Κρατικού Προϋπολογισμού όπου έχει εγγραφεί η προκαλούμενη δαπάνη.

Όλο το έγγραφο της Π.Ο.Ε.Σ.:
ΠΡΟΣ : Αρ. πρωτ. 686

Πίνακας αποδεκτών Αθήνα, 11 Μαΐου 2021

ΚΟΙΝ :

ΘΕΜΑ : Αποζημίωση για τη Νυκτερινή Απασχόληση των Στρατιωτικών

ΣΧΕΤ : α. Ερώτηση 5773/08.4.2021 της Βουλής των Ελλήνων (ΚΚΕ)

β. Απάντηση 5289 ΕΞ 2021/05.5.2021 (ΥΠΟΙΚ)

Αξιότιμοι κοι Υπουργοί.

Με τη (β) σχετική απάντηση επί της (α) όμοιας ερώτησης κ.κ. βουλευτών του ΚΚΕ, αφού δεν απαντάτε ευθέως πότε θα καταβάλλετε την οφειλόμενη αποζημίωση για τη νυκτερινή εργασία των στρατιωτικών, που θεσπίστηκε νομοθετικώς για πρώτη φορά στην ιστορία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, μεταξύ των άλλων, ενημερώνετε το σύνολο των στρατιωτικών ότι για τη χορήγηση της ανωτέρω αποζημίωσης η προκαλούμενη δαπάνη θα πρέπει να καλυφθεί στο πλαίσιο του εκτελούμενου Προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ισχύοντος Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Ήδη ευρισκόμαστε στα μέσα του τρέχοντος έτους (2021) και όσο και να προσπαθήσαμε να αλιεύσουμε από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για το έτος 2021 τυχόν προκαλούμενη δαπάνη δεν καταφέραμε να βρούμε κάτι σχετικό. Μπορεί να κάνουμε λάθος. Κατόπιν τούτου παρακαλούμε όπως μας υποδείξετε και μας κοινοποιήσετε τον κωδικό εκείνο του Κρατικού Προϋπολογισμού όπου έχει εγγραφεί η σχετική δαπάνη και μας γνωρίσετε τους λόγους, εφόσον έχει εγγραφεί δαπάνη, της μη εισέτι καταβολής της υπόψη αποζημίωσης.

Εάν κοι Υπουργοί κάθε χρόνο επαναλαμβάνετε τα ίδια και τα ίδια, θεωρούμε ότι δεν έχετε την πρόθεση να καταβάλλετε την υπόψη αποζημίωση. Μπορεί να κάνουμε και λάθος. Τι λέτε;

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία.

Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την εκ νέου ανάδειξη και ενίσχυση του θέματος, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.