Οι Κούρδοι "τινάζουν" στον αέρα την Τουρκία: Κύμα σαμποτάζ σε στρατηγικές δομές



Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αντάρτες του PKK κτυπούν βιομηχανικά συγκροτήματα στην Τουρκία

Το Ενωμένο Επαναστατικό Κίνημα των Λαών (HDBH) δημοσίευσε μια δήλωση με την οποία ανακοινώνει τις λεπτομέρειες μιας τελευταίας δράσης που πραγματοποίησε η πολιτοφυλακή του στη νότια Τουρκία.

Η δήλωση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή περιλαμβάνει τα εξής:

"Στις 27 Μαΐου 2021, στο πλαίσιο του επιθετικού εκδίκησης του μάρτυρα Σινάν Ντερσίμ, οι πολιτοφυλακές μας πραγματοποίησαν πράξη σαμποτάζ εναντίον του εργοστασίου πετρελαίου Medeni, στην  βιομηχανική περιοχή της Ταρσού, της επαρχίας Mersin.

Ως συνέπεια της δράσης μας, το προαναφερόμενο εργοστάσιο κατέστη εντελώς άχρηστο, ενώ τα γύρω εργοστάσια υπέστησαν επίσης υλικές ζημιές μεγάλης κλίμακας.

Το φασιστικό τουρκικό κράτος και η μπουρζουαζία του, που επιτίθενται τον λαό μας και  εκμεταλλεύονται τα επιτεύγματα των εργαζομένων, ενώ παράλληλα βασίζονται στη σκληρή δουλειά  του, για χάρη της άνετης ζωής των ανώτερων τάξεων της τουρκικής κοινωνίας, τιμωρείται.

Η κοινωνική απόρριψη που αυξάνεται σταδιακά στην Τουρκία και το Κουρδιστάν φτάνει σε μια γραμμή παράλληλη με την αντάρτικη αντίσταση.

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η απελευθέρωση των εργατών εξαρτάται από τη νίκη των ανταρτικών δυνάμεων. Υπό αυτήν την έννοια, εμείς, ως πολιτοφυλακές του HBDH, χαιρετίζουμε την αντάρτικη αντίσταση και καλούμε όλους τους καταπιεσμένους να σταθούν δίπλα  στον αγώνα των ανταρτών , ενάντια στη φασιστική τουρκική αποικιοκρατία.

Η δράση μας είναι ως όρκος εκδίκησης για τον μεγάλο διοικητή σύντροφο Κάσμι Ένινγκ που έγινε αθάνατος στις 27 Μαΐου 2020 και όλους τους  μάρτυρες  του Μαίου στο πρόσωπο του συντρόφου Σινάν Ντερσίμ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του HDBH. "
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αντάρτες του PKK κτυπούν βιομηχανικά συγκροτήματα στην Τουρκία, είτε οι  ίδιοι, είτε μέσω θυλάκων τους εν υπνώσει που βρίσκονται σε αστικά κέντρα, όπως πχ τα "γεράκια του Κουρδιστάν" και άλλες, όπως τα "παιδιά της φωτιάς", τα οποία στη Σμύρνη ,μεταξύ 30.04-03.05, πραγματοποίησαν 19 σαμποτάζ με στόχο διάφορες εγκαταστάσεις που ανήκουν στο τουρκικό καθεστώς και κατέστρεψαν 4 εργοστάσια.

Οι επιθέσεις αυτές πιστώνονται στο  ΡΚΚ και αφορούν ξεκάθαρα αστικό πόλεμο κατά του καθεστώτος Ερντογάν.

Εσχάτως το ΡΚΚ έχει αναβαθμίσει τις επιθέσεις του σε βάρος των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, στοχοποιώντας με drone στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όπως την αεροπορική βάση των τουρκικών drone στο Mardin, την έδρα της 23ης Μεραρχίας πεζικού στη Yuksekova, αλλά και στην αεροπορική βάση του Ντιγιάρμπακιρ, όπου εδρεύουν μοίρες τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 που ενεργούν στο Β. Ιράκ

Το ερώτημα είναι τι θα γίνει αν το PKK , αρχίζει να πλήττει "μαλακούς στόχους" με  drones. Και όταν λέμε μαλακούς στόχους εννοούμε στόχους οι οποίοι δεν μπορούν να φυλαχθούν από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, στο σύνολό τους, όπως σταθμοί ή υποσταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, γέφυρες οδικοί ή σιδηροδρομικοί, πυλώνες μεταφοράς ρεύματος, βενζινάδικα, φράγματα, κλπ.

Αυτό θα είχε ολέθρια αποτελέσματα, αφού δεν μπορεί να εγκαταστήσει η Τουρκία antidrone συστήματα σε όλους αυτούς τους στόχους, αλλά ούτε και ανθρώπινο δυναμικό, αφού θα χρειαζόταν πάρα πολύ μεγάλες δυνάμεις..