Στους Τούρκους της Dardanel περνά η Καλλιμάνης!



Σχεδιάζει να αγοράσει 62,3 εκατ. ευρώ χρέος
Οι Τούρκοι μπαίνουν στην ελληνική αγορά σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ. Ναι μεν έχουμε ελεύθερη αγορά, όμως υπάρχουν και κάποιες προϋποθέσεις. Όλοι ξέρουμε ότι οι περισσότερες εταιρείες στη γειτονική χώρα ελέγχονται, ή έχουν άμεση σχέση με τον Ερντογάν! 

Η εταιρία Dardanel Onentas αποφάσισε να εξαγοράσει την εταιρία ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ, που είναι ηγέτης στην αγορά εργασίας των κατεψυγμένων θαλασσινών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα την δήλωση της εταιρείας στην Πλατφόρμα Δημόσιας Διαφώτισης, η εταιρία σχεδιάζει πληρώνοντας 6,3 εκ. ευρώ να αγοράσει χρέος 62,3 εκ. ευρώ που έχει η εταιρία ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ στις τράπεζες και στην συνέχεια να ζητήσει από τα ελληνικά δικαστήρια να της αποδοθεί η εταιρεία. 

Οι επαφές της Dardanel Onentas Gida Sanayi AS, με την Καλλιμάνης και τις πιστώτριες Τράπεζες αυτής ξεκίνησαν πριν δύο χρόνια μετά το ναυάγιο με την Pillarstone. Η τουρκική εταιρεία Dardanel ιδρύθηκε το 1984 από τον Niyazi Önen, (γεννήθηκε στο Çanakkale το 1950), που σπούδασε στη Σχολή Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης και είναι και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Çanakkale Dardanelspor. 

Σήμερα κοντά τέσσερις δεκαετίες μετά είναι από τους μεγαλύτερους παίκτες κονσερβοποιημένων ψαριών, κυρίως τόνου, κατεψυγμένων θαλασσινών, αλευριού ψαριών, κονσερβοποιημένων και κατεψυγμένων φρούτων και λαχανικών, κατεψυγμένων έτοιμων τροφίμων, τροφών για κατοικίδια, κ.ά. στην γείτονα. Επίσης ασχολείται με τη διαχείριση ολοκληρωμένων εγκαταστάσεων αποθήκευσης και συσκευασίας, διαθέτει εργοστάσιο στο Çanakkale στο οποίο απασχολούνται 1.000 γυναίκες και εισήλθε και στον κλάδο της εστίασης με το σήμα Dardenia.   

Θα έχουμε αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση;